Francozi z lahkoto pohodili tulipane

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Galski petelini zanesljivo premagali Nizozemce.
Oglej si celoten članek

Dvoboj med svetovnimi podprvaki Francozi in precej oslabljenimi Nizozemci v Parizu je bil pred drugim dnevom kvalifikacij za evropsko prvenstvo na papirju najzanimivejši obračun. A tekma skupine B ni izpolnila pričakovanj, predvsem zaradi nerazpoložene nizozemske obrambe, ki je domačim že po 22 minutah igre omogočila vodstvo s 3:0.

V tretji minuti je zadel Antoine Griezmann, v osmi Dayot Upamecano, v 22. pa Kylian Mbappe. Visoko vodstvo je uničilo kakršno koli negotovost in v nadaljevanju tudi "umrtvilo" napade gostiteljev. Kljub temu pa so z enega iz protinapadov dosegli še en gol, svojega drugega na tekmi je dosegel Mbappe, in zmagali s 4:0. V sodnikovem dodatku so gostje sicer zapravili najstrožjo kazen.

V drugi tekmi te skupine je Grčija v gosteh premagala Gibraltar s 3:0.

Po zmagi Kek: Pokazali smo karakter Kvalifikacije EP Preobrat Slovenije, za zmago poskrbel debitant

Veliko so si od uvoda v nov kvalifikacijski ciklus v skupini F obetali švedski navijači, ki pa jih je na trda tla postavil belgijski napadalec Romelu Lukaku, ki je gostujoči Belgiji s tremi goli zagotovil zmago s 3:0. V isti skupini je bila prepričljiva tudi Avstrija, Azerbajdžan je ugnala s 4:1, dva gola je k zmagi prispeval Marcel Sabitzer.

Zanesljive zmage nad Poljaki, bilo je 3:1, so se v skupini E veselili Čehi, v drugi tekmi pa so Moldavci na domačem igrišču v 87. minuti z bele pike izenačili izid proti Ferskim otokom na 1:1.

V skupini G je bila Srbija doma z 2:0 boljša od Litve, Črna gora pa v gosteh z 1:0 od Bolgarije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.