Šport > Nogomet
308 ogledov

Kek: Pokazali smo karakter

Matjaž Kek Profimedia
Selektor Matjaž Kek ni bil zadovoljen s prvim polčasom, a so v drugem njegovi izbranci pokazali boljšo igro.

Slovenska nogometna reprezentanca je v Astani na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 premagala Kazahstan z 2:1 (0:1).

Slovenija se je sicer prvič v zgodovini merila s Kazahstanom in iskala tudi prvo zmago v gosteh na začetku katerega od kvalifikacijskih ciklov. Slovenci, 62. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, so na časovno in kilometrsko zahtevnem gostovanju proti tekmecu, ki je 115. na svetu, dosegli pomembno zmago. In to po zaslugi debitanta, "vročega" strelca Maribora Žana Vipotnika.

Benjamin Šeško Kvalifikacije EP Šport Preobrat Slovenije, za zmago poskrbel debitant

"Vesel sem, ker smo naredili tri korake naprej v pričakovano težki tekmi. V določenih fazah nismo dobro izgledali, ampak smo spet pokazali karakter proti tekmecu, ki si zasluži spoštovanje. Čestitke fantom. Kot sem rekel, smo naredili tri korake naprej in s tem moram biti zadovoljen. V prvem polčasu smo bili sicer slabi, potem pa dobra odločitev na klopi in dobra predstava tistih, ki so prišli v igro. Vedeli smo, v katero smer bi radi zapeljali tekmo, poškodba Mihe Blažiča je sicer to malce preprečila. V drugem polčasu pa smo prevladovali razen treh, štirih minut na koncu. Komplimenti igralcem, ki so prišli v igro. To je pokazalo, da nimamo samo deset, enajst igralcev, ampak precej več," je po tekmi dejal selektor Matjaž Kek.

Na dvoboju so sicer sredi prvega polčasa povedli gostitelji, David Brekalo je izenačil v 47. minuti, odločilni gol pa je zabil Vipotnik v 78. minuti.

Komentarjev 1
  • Ender3 00:29 24.marec 2023.

    Tile Kekovi kekci pa imajo res karakter. Komaj zmorejo premagati Kazahstan, lepo prosim..