Šport > Nogomet
260 ogledov

Francozi z lahkoto pohodili tulipane

Kylian Mbappe Profimedia
Galski petelini zanesljivo premagali Nizozemce.

Dvoboj med svetovnimi podprvaki Francozi in precej oslabljenimi Nizozemci v Parizu je bil pred drugim dnevom kvalifikacij za evropsko prvenstvo na papirju najzanimivejši obračun. A tekma skupine B ni izpolnila pričakovanj, predvsem zaradi nerazpoložene nizozemske obrambe, ki je domačim že po 22 minutah igre omogočila vodstvo s 3:0.

V tretji minuti je zadel Antoine Griezmann, v osmi Dayot Upamecano, v 22. pa Kylian Mbappe. Visoko vodstvo je uničilo kakršno koli negotovost in v nadaljevanju tudi "umrtvilo" napade gostiteljev. Kljub temu pa so z enega iz protinapadov dosegli še en gol, svojega drugega na tekmi je dosegel Mbappe, in zmagali s 4:0. V sodnikovem dodatku so gostje sicer zapravili najstrožjo kazen.

V drugi tekmi te skupine je Grčija v gosteh premagala Gibraltar s 3:0.

Matjaž Kek Po zmagi Šport Kek: Pokazali smo karakter Benjamin Šeško Kvalifikacije EP Šport Preobrat Slovenije, za zmago poskrbel debitant

Veliko so si od uvoda v nov kvalifikacijski ciklus v skupini F obetali švedski navijači, ki pa jih je na trda tla postavil belgijski napadalec Romelu Lukaku, ki je gostujoči Belgiji s tremi goli zagotovil zmago s 3:0. V isti skupini je bila prepričljiva tudi Avstrija, Azerbajdžan je ugnala s 4:1, dva gola je k zmagi prispeval Marcel Sabitzer.

Zanesljive zmage nad Poljaki, bilo je 3:1, so se v skupini E veselili Čehi, v drugi tekmi pa so Moldavci na domačem igrišču v 87. minuti z bele pike izenačili izid proti Ferskim otokom na 1:1.

V skupini G je bila Srbija doma z 2:0 boljša od Litve, Črna gora pa v gosteh z 1:0 od Bolgarije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.