Gogi je v minuti odmora povzdignil glas

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenija se je na EuroBasketu prebila med osmerico najboljših. Tekmeca v četrtfinalu bo dobila po dvoboju med Ukrajino in Poljsko. "Zavedamo, da bo treba proti boljšim ekipam igrati še boljše," pravi kapetan Goran Dragić.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji so v zadnji četrtini tekme osmine finala proti Belgiji le pokazali nekoliko boljšo igro in strli tekmeca. Na koncu so slavili s 16 točkami razlike, čeprav so Belgijci na začetku zadnjih deset minut igre celo povedli za točko. 

"Moramo dati kapo dol Belgijcem. So zelo neugodna ekipa z neugodnimi igralci. Ti nimajo svojega igralnega mesta, lahko igrajo na več položajih. Preveč so nas prebijali in zadevali meta. Obramba ni bila na pravi ravni. Na koncu smo zmagali z dvomestno številko a se zavedamo, da bo treba proti boljšim ekipam igrati še boljše," je po zmagi z 88:72 povedal kapetan slovenske reprezentance.

Izid je bil še izenačen pri 65:65, nato so Slovenci nanizali 17 točk. "Trikrat, štirikrat smo dobro odigrali v obrmabi. Niso nam dali koša. Klemen je na drugi strani zadel trojko, Luka že prej koš in še dodatni prosti met. Svoje je dodal Čančar. Vedno pravim, da vsi igrajo košarko. Zagotovo bo tekmec dal koš, a mi moramo vsaj ovirati njegov met. Tako bo tudi njihov odstotek zadertih metov padel. Če so pa sami, bodo zadevali."

Luka Dončić Poskrbel za izjemen dosežek in po tekmi dejal: Zadel sem na loteriji

SLO : BEL 88:72 "Nisem čutil nobenega pritiska, potrebovali smo le par minut"

Po desetih zaporednih prejetih točkah je belgijski selektor Dario Gjergja vzel minuto odmora. "V minuti odmora smo vodili za 10 točk. Povzdignil sem glas, da damo preveč poudarka na napad. Ko vodimo in tri ali štiri napade ne odigramo tako, kot bi morali, se odraža v naši obrambi. To se ne bi smelo zgoditi. Tudi, če ne damo koša, je naša primarna naloga, da odigramo dobro v obrambi. Komunikacija ni bila na pravi ravni. Pri prevzemanju sta dva ostala na enemu. To so malenkosti, ki se jih da odpraviti."

Foto: Saša Despot EuroBasket 2022

"Na koncu koncev morate vedeti, če igraš proti Nemcem, Francozom, ti igrajo drugačno košarko. Navajen si igrati dobro košarko. Če igraš proti 'outsiderjem', narediš finto, in sploh ne 'trznejo'. Težko je. Pohvaliti moram Belgijce. Tempo so držali kar tri četrtine. Smo evropsko prvaki. Od nas se pričakuje, da takšne dvoboje dobimo. V NBA sem bil dostikrat v takšnem položaju, ko nisi favorit in si posledično sproščen. Zadevaš mete. To je tisto, kar je morda drugače."

Na vprašanje, če se v napadu preveč reči vrti okoli Luke, je Gogi odvrnil: "Ne. Zakaj? Ni. Ni problema. Pomembno je, da smo zmagali. Morate vedeti, kdo je mene kriv (gre za Retina Obasohana; op.p.). Človek lahko omare premika. Rekel sem mu, kaj je in mi je odvrnil, da nigerijsko hrano. Res, najmočnejši igralec, proti kateremu sem kdajkoli igral. Nemogoče ga je premakniti."

Selektor, ki je živel v MB "Kako zaustaviti Dončića? Zaklenili ga bomo v garderobo!"

Tekmec Igralec Belgije: Če je možno, bi rad dobil Dončićev avtogram

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:05 11. September 2022.

    "Gogi je v minuti odmora povzdignil glas"...Ja, tisti, ki smo gledali prenos smo slišali, da je trener Sekulić nekaj bluzil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.