Harden priznal, da so imeli velik 'krompir': "To ni bil moj namen"

Foto: Epa james harden
Košarkarji Houston Rockets so v kaotičnem zaključku rednega dela tekme nadoknadili sedem točk zaostanka za Dallas Mavericks in izsilili podaljšek.
Oglej si celoten članek

Houston Rockets so z nekaj sreče v samo 45 sekundah nadoknadili ves zaostanek za Dallas Mavericks in izsilili podaljšek, v katerem so nato moštvu Luke Dončića prizadejali prvi poraz v floridskem mehurčku (149:153).

NBA Nora tekma, Dončić po pavzi s trojnim dvojčkom

Dončić je 45 sekund pred koncem tekme pri vodstvu Dallasa s 135:131 na robu igrišča našel neoviranega Maxija Klebra, ki je s trojko prednost povečal na sedem točk. Na drugi strani je za znižanje na štiri takoj poskrbel James Harden. Dončić je nato zgrešil poskus za tri točke, Houston pa se je uspel približati na dve.

Pet sekund pred koncem je Dallas vodil s 139:136, potem ko je bil Seth Curry le polovično uspešen s črte za proste mete. Telički so napad Houstona prekinili z osebno napako nad Hardnom, ki je prvi prosti met zadel, drugega pa zgrešil, a je odbito žogo skozi obroč potisnil Robert Covington. Dončić je nato zgrešil poskus za zmago in tekma se je prevesila v podaljšek, v katerem je Raketam uspel popoln preobrat.

Uf, kako boli! Dončić in trener sta se "prepirala" o krivdi za poraz

"Naša samozavest se je krepila skozi celotno zadnjo četrtino. Še naprej smo igrali zelo hiter tempo in se borili za zmago," je povedal Harden, čigar zgrešeni prosti met je bil popolna iztočnica za preobrat Houstona. Zvezdnik je po tekmi priznal, da zgrešeni met ni bil plod premišljene strategije, temveč srečno naključje. "Neverjetna akcija. Nisem nameraval zgrešiti, poskušal sem zadeti. To je bil popoln zgrešeni met," se je smejalo najboljšemu strelcu lige, ki je tekmo končal z 49 točkami.

Foto: Print Screen

Luka Magic Čudovit Dončićev "step-back" v glavo Jamesa Hardna

Od 8:40:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.