Hercogova in Bedene izpadla, Klepačeva naprej

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V italijanski prestolnici je za slovenskimi teniškimi igralkami in igralci pester dan.
Oglej si celoten članek

Polona Hercog je v prvem krogu turnirja WTA v Rimu z nagradnim skladom 1,51 milijona evrov igrala proti 17. nosilki, Grkinji Marii Sakkari, in po skoraj treh urah izgubila s 6:7(6), 6:3 in 2:6.

Hercogova, 74. igralka sveta, ki se je na turnir prebila skozi kvalifikacije, je v prvem nizu proti 19. igralki sveta slabo začela in izgubila prvo igro na svoj servis. Pozneje pa je zaigrala bolje in izid izenačila v deseti igri z "breakom", v podaljšanji igri pa je bila za odtenek bolj zbrana Grkinja.

Ta je bolje začela tudi drugi niz in z "breakom" povedla z 2:0, toda Slovenka je takoj nato odvzela servis tekmici in se vrnila v igro. V sedmi igri je naredila nov "break" in povedla s 4:3, po novem "breaku" v deveti igri pa je dobila tudi niz. Tudi v tretjem nizu je grška tekmica v prvi igri odvzela servis Hercogovi, nato pa še v sedmi, kar je bilo dovolj za končno zmago.

V torek pa bo med dekleti v prvem krogu zaigrala še Tamara Zidanšek, in sicer proti Američanki Bernardi Pera.

Magična kocka Od šoka ob eksploziji skoraj izpustila stekleni pokal

Tudi Aljaž Bedene je izgubil v prvem krogu turnirja ATP v Rimu z nagradnim skladom 2.082.960 evrov. Bedene, 57. igralec sveta, je moral priznati premoč 41. z lestvice ATP, Nemcu Jan-Lennardu Struffu, ki je zmagal s 6:3 in 6:1.

Bedene je dvoboj slabo odprl in hitro zaostal z 0:3, to pa je bila dovolj velika prednost za tekmečevo zmago v prvem nizu. V drugem je Slovenec prav tako izgubil prvo igro na svoj servis, Struff pa mu je nato prepustil le še igro.

V precepu Japonka z nepričakovano izjavo glede OI v Tokiu

Na turnirju je v konkurenci dvojic danes igrala tudi Andreja Klepač, skupaj s Hrvatico Darijo Jurak je v uvodnem dvoboju premagala Ukrajinko Nadijo Kičenok in Romunko Raluca-Ioano Olaru z 2:6, 7:5 in 10:5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.