Šport
60 ogledov

Hercogova in Bedene izpadla, Klepačeva naprej

Polona Hercog Profimedia
V italijanski prestolnici je za slovenskimi teniškimi igralkami in igralci pester dan.

Polona Hercog je v prvem krogu turnirja WTA v Rimu z nagradnim skladom 1,51 milijona evrov igrala proti 17. nosilki, Grkinji Marii Sakkari, in po skoraj treh urah izgubila s 6:7(6), 6:3 in 2:6.

Hercogova, 74. igralka sveta, ki se je na turnir prebila skozi kvalifikacije, je v prvem nizu proti 19. igralki sveta slabo začela in izgubila prvo igro na svoj servis. Pozneje pa je zaigrala bolje in izid izenačila v deseti igri z "breakom", v podaljšanji igri pa je bila za odtenek bolj zbrana Grkinja.

Ta je bolje začela tudi drugi niz in z "breakom" povedla z 2:0, toda Slovenka je takoj nato odvzela servis tekmici in se vrnila v igro. V sedmi igri je naredila nov "break" in povedla s 4:3, po novem "breaku" v deveti igri pa je dobila tudi niz. Tudi v tretjem nizu je grška tekmica v prvi igri odvzela servis Hercogovi, nato pa še v sedmi, kar je bilo dovolj za končno zmago.

V torek pa bo med dekleti v prvem krogu zaigrala še Tamara Zidanšek, in sicer proti Američanki Bernardi Pera.

sabalenka Magična kocka Šport Od šoka ob eksploziji skoraj izpustila stekleni pokal

Tudi Aljaž Bedene je izgubil v prvem krogu turnirja ATP v Rimu z nagradnim skladom 2.082.960 evrov. Bedene, 57. igralec sveta, je moral priznati premoč 41. z lestvice ATP, Nemcu Jan-Lennardu Struffu, ki je zmagal s 6:3 in 6:1.

Bedene je dvoboj slabo odprl in hitro zaostal z 0:3, to pa je bila dovolj velika prednost za tekmečevo zmago v prvem nizu. V drugem je Slovenec prav tako izgubil prvo igro na svoj servis, Struff pa mu je nato prepustil le še igro.

naomi osaka V precepu Šport Japonka z nepričakovano izjavo glede OI v Tokiu

Na turnirju je v konkurenci dvojic danes igrala tudi Andreja Klepač, skupaj s Hrvatico Darijo Jurak je v uvodnem dvoboju premagala Ukrajinko Nadijo Kičenok in Romunko Raluca-Ioano Olaru z 2:6, 7:5 in 10:5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.