Šport
39395 ogledov

"Uničil mi je življenje, sanje, zaradi njega nisem spal"

Goran Ivanišević je do uspeha kariere prišel leta 2001, ko je bil zmagovalec gra Žurnal24 main
Kaj bi bilo, če...

Hrvaški teniški as Goran Ivanišević je v pogovoru za teniško Hišo slavnih spregovoril o svojem najtežjem tekmecu. Niti trenutka ni razmišljal, kdo bi to bil.

"Definitivno Pete Sampras. Uničil mi je življenje, sanje. Zaradi njega nisem mogel spati," je dejal Ivanišević.

"V polfinalu Wimbledona 1994 sem premagal Borisa Beckerja s 6:2, 7:6, 6:4. Bil je to zagotovo moj najboljši dvoboj v Wimbledonu, morda celo v življenju. Takrat sem Borisa prav ubil. Igral sem neverjetno. Ni imel niti najmanjše možnosti, a dobro veste, kaj pomeni Boris na travi. Spominjam se, da mi je ob rokovanju na mreži dejal, da sem igral resnično super in da bi bilo bolje zame, če osvojim turnir." 

"Nato pa finale in človek, ki mi je uničil 20 let življenja. Gospod Sampras. Ne vem, igral sem res dobro, ampak on je bil boljši. Prva dva niza je dobil v podaljšani igri, potem pa tretjega s 6:0. Ne zato, ker bi jaz igral slabo, ampak zato, ker je bil vedno korak pred mano. Naslednje leto sem imel novo prložnost, srečala sva se v polfinalu. Tudi takrat me je premagal v petih nizih. Bil sem boljši celoten obračun, vendar je dobival ključne točke."

Pete Sampras sodi med največje teniške igralce vseh časov. (Foto: EPA) | Avtor: EPA EPA

"Zgodba se je ponavljala znova in znova. Izjemno sem ponosen, da sem igral v eri Peta Samprasa, da sem proti njemu odigral fantastične dvoboje in da sem lahko z njim delil slačilnico. Nekaj časa sem bil drugi za Samprasom, morda celo najboljšim igralcem v zgodovini tenisa. Vseeno. Uničil mi je 20 let življenja," je zaključil Hrvat. 

Sampras je Ivaniševića po petih nizih premagal tudi v finalu Wimbledona leta 1998.

Komentarjev 1
  • blayo 03:36 05.maj 2021.

    Prestao Bred pit a počeo pit Sampras...

Sorodne novice