Šport
297 ogledov

Zidanškovi drugi niz s 6:1 proti prvi igralki sveta

Tamara Zidanšek Profimedia
Tamara Zidanšek v drugem krogu Madrida izgubila proti prvi igralki sveta.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izpadla v drugem krogu turnirja v Madridu. S 6:4, 1:6 in 6:3 jo je izločila prva nosilka, Avstralka Ashleigh Barty, tudi prva igralka svetovne lestvice. Dvoboj je trajal skoraj dve uri, uro in 58 minut.

Triindvajsetletna Zidanškova je na 80. mestu svetovne lestvice, vendar te razlike v prvem medsebojnem dvoboju s prvo tenisačico sveta ni bilo videti na igrišču. Tudi razlika v skupno osvojenih točkah je bila minimalna, 90 jih je osvojila Avstralka, dve manj, 88, pa Slovenka.

Bartyjeva je rešila devet od 11 priložnosti Slovenke za odvzem servisa, Zidanškova pa šest od osmih. Največja razlika je bila v neubranljivih servisih, devet jih je imela 25-letna tekmovalka iz avstralskega Ipswicha, Konjičanka pa dva.

Le uro igre je potrebovala Bartyjeva v uvodnem krogu, da je s 6:2 in 6:1 ugnala Američanko Shelby Rogers, na turnir pa je prišla neposredno po tretji turnirski zmagi v tem letu, ki jo je zabeležila v Stuttgartu. Zidanškova je že v prvem nizu osvojila več iger od Rogersove v celotnem dvoboju, nato pa je eksplodirala v drugem in sloviti tekmici prepustila le eno igro. V tretjem nizu se je Bartyjeva vrnila in dobila dvoboj.

Z dvema zmagama v kvalifikacijah ter uspehom v prvem krogu je Zidanškova že dobila dovolj točk, da bo na novi razpredelnici WTA najvišjeuvrščena Slovenka. Trenutno kaže, da bo napredovala do 75. mesta, medtem ko bo Polona Hercog izgubila nekaj pozicij in nazadovala na 78.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice