Šport
141 ogledov

Fognini diskvalificiran, Nadal se je nagaral

fognini Epa
Italijanski vročekrvnež Fabio Fognini je poskrbel za incident na peščenem turnirju serije 500 v Barceloni.

Italijanski teniški igralec Fabio Fognini je bil na turnirju v Barceloni diskvalificiran zaradi žaljenja stranskega sodnika, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na drugi strani je prvi nosilec, Španec Rafael Nadal v prvem dvoboju izgubil niz proti Belorusu Ilji Ivaški, a vseeno napredoval.

nadal | Avtor: Epa Epa
Prvopostavljeni Nadal je po dveh urah in 21 minutah napredoval s 3:6, 6:2, 6:4 in bo v osmini finala igral proti zmagovalcu obračuna med Japoncem Keijem Nishikorijem in Čilencem Cristianom Garinom. Brez težav sta napredovala drugi in tretji nosilec, Rus Andrej Rubljov in Grk Stefanos Cicipas.

V Barceloni je sicer bolj odmeval obračun Fogninija proti Špancu Bernabeju Zapati Mirallesu. Italijan je namreč v drugem nizu pri izidu 4:4, prvega je izgubil z 0:6, z neprimernimi besedami žalil stranskega sodnika, zato ga je glavni sodnik diskvalificiral zaradi nešportnega vedenja. Fognini je bil že leta 2017 izključen s turnirja, potem ko je na grand slamu v New Yorku žalil stransko sodnico.

Današnja diskvalifikacija igralca je bila prva na najvišji ravni po lanskem OP ZDA, ko je moral turnir predčasno zapustiti Srb Novak Đoković. Beograjčan je takrat nehote žogico udaril v linijsko sodnico, glavnemu delivcu pravice pa ni preostalo drugega, kot da 33-letnika izključi s turnirja.

Tudi Đoković je danes podobno kot Nadal že opravil prvo nalogo na domačem turnirju. Medtem ko je Španec na stadionu, poimenovanem po njem slavil v treh nizih, je v svojem teniškem centru Đoković napredoval po dveh. Prvi igralec sveta je bil s 6:1, 6:3 boljši od Južnega Korejca Soonwoo Kwona. Đoković se bo v petek v četrtfinalu pomeril z rojakom Miomirjem Kecmanovićem.

Na turnirju v Beogradu nastopa tudi najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene. Slednjega v četrtek v osmini finala čaka obračun s tretjim nosilcem Rusom Aslanom Karacevom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice