Šport
135 ogledov

Slovenska igralca obračunala za lovoriko

Blaž Rola Profimedia
Slovenski finale na turnirju v Splitu.

Ptujčan Blaž Rola je zmagovalec teniškega turnirja serije challenger v Splitu. V finalu je po dveh urah in 16 minutah igre premagal Ljubljančana Blaža Kavčiča z 2:6, 6:3 in 6:2. Tridesetletni Rola, sicer šesti nosilec turnirja z nagradnim skladom 42.000 evrov, je tako osvojil peti turnir challenger v karieri, prvega po mehiškem Leonu 2019, ter izboljšal izkupiček v finalih challengerjev na 5-8.

Štiri leta starejši Kavčič, ki je turnir začel v kvalifikacijah, ostaja pri 18 naslovih na turnirjih drugega kakovostnega ranga v tenisu (18-13). Nazadnje je slavil v Šanghaju 2018. To je bil četrti medsebojni obračun slovenskih Blažev, ki si delita tudi trenerja Blaža Trupeja, in prva zmaga za 193 centimetrov visokega Ptujčana. Rola in Kavčič sta pred 14 dnevi osvojila podobni turnir v Zadru v konkurenci dvojic. Hkrati je bil to šele drugi finale med dvema slovenskima igralcema v zgodovini. Prvega sta odigrala Aljaž Bedene in Grega Žemlja leta 2012 na Kitajskem, zmage pa se je veselil Žemlja.

Tako Rola kot Kavčič bosta opazno izboljšala uvrstitvi na lestvici ATP. Zmagovalec bo z 80 točkami in dobrimi 6000 evri napredoval pod 150. mesto na svetu, poraženec pa bo pridobil skoraj 50 mest in se v ponedeljek zavihtel okoli 215. mesta.

"Sploh ne vem, kako mi je uspelo zmagati. Razmere so bile bolj pisane na kožo Kavčiču. Veter, dež, mraz. Igrišče je bilo počasnejše kot prejšnje dni. Srečen sem, škoda le, da so takšni časi in da gledalci ne smejo na tribune. Prepričan sem, da bi bile drugače polne do zadnjega kotička. Po zmagi imam mešane občutke. Igral sem proti prijatelju, skupaj trenirava. Je pa to znak, da dobro delava. Oba sva bila v finalu in igrala dober tenis," je za Teniško zvezo Slovenije dejal Blaž Rola.

"Dobro sem začel dvoboj in gladko dobil prvi niz. Rola je nato spremenil igro, postal bolj agresiven, predvsem pa je nehal delati napake. Mislil, da je odločilo to, da je bil bolj pogumen in da je v odločilnih trenutkih dobro serviral. Zasluženo je zmagal," pa je povedal Blaž Kavčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice