Šport
113 ogledov

Vrnitev Tonija Nadala

toni nadal EPA
Eden najboljših teniških trenerjev se vrača z novim varovancem.

Španski teniški trener Toni Nadal, stric 20-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam Rafaela Nadala, se po štirih letih premora vrača v profesionalni svet tenisa kot trener Kanadčana Felixa Auger-Aliassima, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Toni Nadal je s svojim nečakom osvojil 14 grand slamov.

Aljaž Bedene Turnir Šport Sladko maščevanje slovenskega igralca

Toni Nadal in 20-letni Kanadčan, trenutno 22. igralec sveta, sta že nekaj časa sodelovala v akademiji Rafaela Nadala na Majorki, zdaj pa sta tudi uradno zapečatila trenersko-igralsko vez pred turnirjem serije masters v Monte Carlu. Ta se bo začel 11. aprila.

Je pa Kanadčanov novi trener dejal, da ob morebitnih dvobojih z Rafaelom Nadalom ne bo opravljal svojega posla. "Če bo moral igrati proti Rafaelu, ne bom sedel na sedežu ne pri Felixu ne pri Rafaelu. Predvsem gre za spoštovanje do obeh igralcev in ker sem konec koncev še vedno direktor akademije mojega nečaka, za katerega tam delam. Obenem sem tudi Rafaelov stric," je 60-letni strokovnjak pristavil za špansko Marco.

Roger Federer Turnir Šport Federer presenetil, po dveh letih bo storil tudi to

"Upam, da bo Felix postal številka ena, ampak za kaj takega mora še precej napredovati. Ko sem dobil njegovo ponudbo, sem mu dejal, da naj pride na akademijo za deset dni, da se spoznava in vidiva, kaj mu lahko ponudim. Nikoli nisem zares mislil, da bom treniral še koga drugega kot Rafaela," je priznal Toni Nadal.

Od novega varovanca pričakuje spoštljiv odnos do športa ter da bo gradil ugled ob pravih človeških vrednotah, kot je to počel njegov nečak, je še 60-letnik sklenil za Marco.

toni nadal rafael | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.