Hrvaška v šoku: bežali pred Slovenci in naleteli na mino

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hrvaški reprezentanci se je taktiziranje pošteno maščevalo.
Oglej si celoten članek

Finski košarkarji so v osmini finala EP kaznovali hrvaško preračunljivost. Reprezentanca s severa Evrope je v tekmi za uvrstitev med najboljših osem ekip s 94:86 premagala našo južno sosedo in ji s tem prizadejala še tretji zaporedni poraz na medsebojnih tekmah.

EuroBasket Šokantno slovo prvih favoritov!

Kockasti v obrambi niso našli odgovora na Laurija Markkanena, ki je bil s 43 točkami daleč najučinkovitejši košarkar na parketu. Krilni igralec NBA moštva Utah Jazz je bil 65,5-odstoten pri metu iz igre in kar 74-odstoten pri metu za dve točki, zadel pa je tudi tri od štirih prostih metov.

Bil je za skok prekratek za dvojnega dvojčka, devetim pobranim žoga pa je dodal še tri podaje za skupni statistični indeks 47.

V tem pogledu je bil pri Hrvatih najboljši naturalizirani Američan Jaleen Smith, ki se je podpisal pod 17 točk in statistični indeks 20.

"Drago smo plačali napake v obrambi, mislim, da je to odločilo tekmo," je dejal Smith. V ZDA rojeni član nemške Albe Berlin je pred dnevi priznal, da pred povabilom hrvaške košarkarske zveze sploh ni vedel, kje se nahaja država, za katero je branil barve na tem evropskem prvenstvu.

Zdravniška služba To so podrobnosti Zokijeve poškodbe, težave imajo še ostali, tudi Luka Nor naval To se dogaja vsakič, ko Luka stopi skozi vrata

Foto: Profimedia Damir Mulaomerović Po porazu s Finci je hrvaški strokovnjak Damir Mulaomerović napovedal slovo od selektorskega stolčka. "To je bila zgodovinska predstava enega igralca. Finci so dosegli preveč trojk. Ni mi lahko, to je bila moja zadnja tekma v selektorski vlogi. Čutim odgovornost in resnica je, da nam je spodletelo. Z zvezo sem imel dogovor do konca EuroBasketa, če temu ne bi bilo, bi odšel sam. To sem že sporočil ljudem iz upravnega odbora, ki so mi izkazali zaupanje v teh težkih trenutkih," je po porazu dejal Mulaomerović.

Hrvaška si je v zadnji tekmi skupinskega dela privoščila malo taktiziranja, ko je Bojan Bogdanović namerno zgrešil prosti met ob koncu srečanja z Ukrajino, kateri so nato dopustili še relativno lahek koš za znižanje razlike na pet točk. Hrvaška se je tem izognila drugemu mestu v skupini C, kjer bi se v primeru napredovanja v četrfinalu križala s Slovenijo. Pred tem bi morala v osmini finala premagati Poljsko.

Se jim bo maščevalo? Noro! Hrvatje zaradi Slovenije namerno zgrešili odločilni met

Namesto da bi se prepustili toku dogajanja, so si Hrvati tako rekoč "izbrali" svojega nasprotnika osmine finala, vendar so se jim špekulacije maščevale. 

Hrvaška je skupinski del po lastni izbiri končala na tretjem mestu in se v osmini finala pomerila s Finsko, ta pa jo je na krilih razpoloženega Markkanena izločila iz tekmovanja.

Brez obotavljanja Dragić utišal NBA legendo: "Ti sploh ne moreš govoriti o tem"

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.