Igralci navdušili na igrišču, selektor na tiskovki: "Trikrat sem se že ločil..."

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nemški selektor je po zmagi nad Grki blestel še na nepozabni novinarski konferenci.
Oglej si celoten članek

Nemška košarkarska reprezentanca je poskrbela za naslednjo veliko senzacijo na letošnjem Eurobasketu, saj je v četrtfinalu uspela s 107:96 premagati Grčijo in se uvrstiti v polfinale, kjer jih čaka Španija.

Novo presenečenje Šok na Eurobasketu! Domov potujejo naslednji veliki favoriti

Nad zmago je bil navdušen tudi Kanadčan na nemški klopi Gordon Herbert, ki je po uspehu svojih varovancev blestel na novinarski konferenci. "Mislim, da smo vseh 40 minut igrali zelo dobro v napadu. Toda ključnih je bilo prvih 15 minut obrambe v drugem polčasu. Lovili smo žogo, dobro smo se zagradili. Vsa čast mojim igralcem, iz slačilnice so prišli na drugi polčas, kot da bi bili na neki misiji."

"To je nekaj neverjetnega za nemško košarko. Način, kako je danes igrala ta ekipa, je zagotovo pravi, da se še dodatno poveže z navijači. Ustvarili smo svojo identiteto. Pred nami sta še dve tekmi, že oktobra lani smo trdili, da je glavni cilj medalja z Eurobasketa. Govorili so mi, da sem nor, toda še vedno smo osredotočeni zgolj na to."

Foto: Saša Despot EuroBasket 2022

Medaljo bi si že zagotovili z zmago nad Španci v polfinalu, toda Herbert zaenkrat še ne želi razmišljati o naslednjem nasprotniku. "Najprej bi rad užival v minulem večeru in ne razmišljal o Španiji. To je šele naslednja tekma. V četrtek bomo videli, kakšna je situacija. Od prvega dne dalje se borimo, zdaj želimo nekoliko uživati. Neverjetno je, da lahko igramo pred domačimi igralci, da zmagujemo in smo že v polfinalu. Krasi nas ta mentaliteta 'uživancije'."

Nore številke Dončić se ekspresno bliža najboljšemu, to je Dragić

Za konec pa je še zablestel z odgovorom, da sam za razliko od italijanskega selektorja Gianmarca Pozzecca ne misli prepustiti svoje kreditne kartice svojim igralcem, kot je to storil italijanski strokovnjak po zmagi nad Srbi.

"Svoje kreditne kartice ne nameravam dati igralcem. Dennis (Schröder) jo je sicer želel, a sem mu odvrnil, da sem se že trikrat ločil, da mu zagotovo ne bo všeč limit na njej."

  NBA-jevec Veliki zvezdnik: Slovenija gre lahko do konca, želim ji le najboljše O tekmecu Selektor: Napačno sem ocenil glede Poljske, tako izenačeno je EP Rašo: "Luko Dončića moramo zaščititi, delamo v navezi z Dallasom"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.