Ilka se še ni spoprijateljila s progo Kandahar, zmaga v Avstrijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Schimdhoferjevi prvič superveleslalom v Garmisch-Partenkirchenu, Štuhčeva 22.
Oglej si celoten članek

Alpske smučarke so v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, kjer je bil danes po spremembi sporeda zaradi vremena na sporedu najprej peti ženski superveleslalom za svetovni pokal. Edina slovenska predstavnica na startu preizkušnje Ilka Štuhec je osvojila 22. mesto. Zmagala je Avstrijka Nicole Schmidhofer za prvo superveleslalomsko zmago v sezoni.

Ga-Pa Švedske smučarke rešile življenje organizatorju

Peti superveleslalom sezone, ki se je zaradi sneženja začel z zamikom ene ure in pol, je prinesel novo superveleslalomsko zmagovalko zime. Po Američanki Mikaeli Shiffrin, ki je zmagala v Lake Louisu, St. Moritzu in Cortini d'Ampezzo, in Slovenki Ilki Štuhec, ki je dobila preizkušnjo v Val Gardeni, je med superveleslalomskimi zmagovalkami v tej zimi tudi 29-letna Avstrijka Schmidhoferjeva. To je njena tretja zmaga v karieri. V letošnji zimi je že dobila oba smuka v kanadskem Lake Louisu, kar sta bili njeni prvi zmagi v svetovnem pokalu.

Foto: Epa Nicole Schmidhofer

Avstrijka, mladinska svetovna prvakinja v disciplini iz leta 2007, je bila na superveleslalomih pred letošnjo prvo preizkušnjo na progi Kandahar najvišje v Val Gardeni, ko si je razdelila drugo mesto s Tino Weirather iz Lihtenštajna, zaostala pa le pet stotink sekunde za Štuhčevo.

Tokrat je bila kot petnajsta na progi najhitrejša s časom 1:19,98 minute. Zelo uspešna vrnitev po poškodbi je uspela Italijanki Sofii Goggi, ki je na prvi tekmi v tej sezoni osvojila drugo mesto, za zmagovalko je zaostala 23 stotink sekunde. Prve stopničke v sezoni je s tretjim mestom osvojila Švicarka Lara Gut-Behrami, z zaostankom 45 stotink sekunde za zmagovalko.

Schmidhoferjeva, aktualna superveleslalomska svetovna prvakinja, je postala sedma Avstrijka s superveleslalomsko zmago na svetovnem pokalu v Garmischu. Največ zmag v tej disciplini v Garmischu med Avstrijkami ima Ana Veith, in sicer tri, ki pa je zaradi poškodbe že končala sezono.

Alpsko smučanje Vonnova prečrtala Ga-Pa, SP visi v zraku

Štuhčeva ostaja superveleslalomska dolžnica na progi Kandahar. Kljub temu, da je bila letos na superveleslalomih zelo hitra, pa tokrat ni izboljšala svojega najboljšega superveleslalomskega dosežka v Garmischu, 13. mesta iz sezone 2015/16.

Po prvem odstopu v sezoni v Cortini je sledil najslabši dosežek Štuhčeve v tej zimi. Le v zgornjem delu je bila hitrejša od zmagovalke. Zaostanek 1,68 sekunde pa ni obetal uvrstitve med najboljših petnajst.

Smuk Kaj je bilo z Ilko na treningu?

Nova priložnost za napad na novo vrhunsko uvrstitev se ji bo ponudila že v nedeljo, ko bo v tem bavarskem prizorišču smuk. Najboljši smukaški dosežek Štuhčeve v Ga-Pa-ju je peto mesto iz sezone 2014/15.

Mariborčanka je v tej sezoni na treh smukih osvojila stopničke za popoln komplet smukaških uvrstitev na zmagovalni oder. Zmagala je v Val Gardeni, druga in tretja je bila v Cortini d'Ampezzo. Osemindvajsetletnica je trenutno tretja najboljša v smukaškem seštevku sezone.

V seštevku superveleslaloma je Štuhčeva sedma. Američanka Mikaela Shiffrin ostaja vodilna v seštevku sezone in discipline.

Zlata lisica Štuhčeva razveselila slovenske navijače

To je bil zadnji superveleslalom pred svetovnim prvenstvom v Aareju, na katerem bo Mariborčanka glavna slovenska kandidatka za kolajne v hitrih disciplinah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.