Izbran pred Dončićem, zdaj pa jabolko spora

Foto: Profimedia Marvin Bagley III.
Foto: Profimedia Marvin Bagley III.
Nesojeni zvezdnik lige NBA je doživel nov udarec s strani svoje ekipe.
Oglej si celoten članek

Se spomnite Marvina Bagleya III? Gre za košarkarja, ki so ga Sacramento Kings na naboru leta 2018 izbrali pred Luko Dončićem. V njem je velik potencial videl takratni športni direktor Vlade Divac in svojo presojo plačal s službo.

A v prestolnici Kalifornije tudi po Divčevem odhodu ne najdejo recepta za zmagovanje. Moštvo se ne more prebiti v končnico, nekoč veliki upi pa ne izpolnijo potenciala.

Bomba resnice Dončić končno povedal resnico glede Porzingisa

Očitno bo enaka usoda doletela Bagleya. Slednjega so v ekipi tik pred začetkom sezone obvestili, da srečanj ne bo začenjal v prvi peterki. To je močno ujezilo njegovega agenta Jeffa Schwartza, sicer zastopnika številnih košarkarjev v ligi NBA.

"Sacramento je Marvina Bagleya obvestil, da ne bo v začetni rotaciji, kar je popolnoma nesmiselno. Jasno je, da nimajo načrta za njegovo prihodnost, a so kljub temu zavrnili ponudbe zanj v letošnjem in lanskem prestopnem roku. Obdržali so ga v ekipi, a ne bo igral, s čimer mu bo vrednost še bolj padla. To je klasičen primer neprimernega poslovanja s strani franšize Kings," je na Twitterju zapisal Schwartz oziroma njegova agencija Excel Sports.

Foto: Profimedia Luka Dončić Marvin Bagley III Mavs Kings

Bagley, drugi izbor na naboru 2018, ima pogodbo s Kings le še za letošnjo sezono. Podaljšanja mu v Sacramentu zaenkrat niso ponudili.

V prvih treh sezonah v NBA je Bagley zaradi številnih poškodb odigral le 118 tekem. Lani je odigral 43 srečanj, 42 jih je začel v prvi postavi. Na tekmo je povprečno beležil 14,1 točke in 7,4 skoka.

NBA Razplet derbija po notah branilcev naslova

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.