Jakov Fak hoče domov, a ne more

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najboljši slovenski biatlonec se je znašel v težkem položaju.
Oglej si celoten članek

Danes se bo sklenila biatlonska sezona. Tekmovalke in tekmovalci v omenjeni panogi so eni redkih, ki še nastopajo, preizkušnje pa se odvijajo pred praznimi tribunami v finskem Kontiolahtiju.

V soboto sta na sporedu obe zasledovalni preizkušnji, medtem ko je nedeljsko štafetno dogajanje odpovedano. Danes je tako zadnji tekmovalni dan sezone za biatlonke in biatlonce.

Skupinski start Dober nastop Faka

Na startu moškega zasledovanja bodo tudi štirje Slovenci, med njimi Jakov Fak. Slednji je že po četrtkovem sprintu, na katerem je osvojil 20. mesto, želel odpotovati domov. A ga niso uslšali.

Foto: Profimedia Jakov Fak

"Želja je, da bi se odpravili domov, dokler se še da. Kolikor lahko spremljajo, je situacija precej resna in vsaj moja želja je, da bi ta čas preživel doma z družino," je za Radio Slovenija dejal Fak.

"Smo med redkimi športniki, ki vztrajajo s tekmovanji. Ne vem, koliko je to smiselno," je dodal šampion iz Mrkopalja.

Biatlon Legenda gre v pokoj

Včeraj je biatlonsko karavano presenetil Francoz Martin Fourcade, ki je prek družbenih omrežij napovedal slovo od aktivne kariere.

Prav Martin Fourcade in Johannes Thingnes Boe se bosta udarila za veliki kristalni globus.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.