Jokić dominanten ob zmagi Denverja, Čančar ni igral

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Denver Nuggets so vpisali tretjo zmago ob štirih porazih.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Denver Nuggets so v severnoameriški ligi NBA premagali Minnesoto s 123:116 in prišli do svoje tretje zmage na sedmi tekmi sezone. Slovenski košarkar Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro.

Je bil pa pri Denverju znova najboljši mož Nikola Jokić, ki je tekmo končal s 35 točkami in 15 skoki, temu pa je dodal še šest podaj. Pri Minnesoti je bil s 33 točkami in 11 podajami najuspešnejši D'Angelo Russell.

Izjemna predstava Dončić povsem zasenčil Hardna

Jokić je sicer dobil dve tehnični napaki, eno za visenje na obroču, drugo pa zaradi nestrinjanja s sodnikom. "To je pač del košarke. Včasih se spozabiš," je dejal Jokić, ki mu v tem pogledu dragocene nasvete deli soigralec Will Barton. Ta poudarja, da je Jokić lahko najboljši na svetu, če si to želi.

Pred tremi dnevi je Jokić proti istemu tekmecu dosegel trojni dvojček. V to tekmo je šel kot vodilni podajalec lige (12,8 podaje na tekmo), a tudi kot prvi po številu izgubljenih žog (5,3 na tekmo). Trener Denverja Michael Malone je pojasnil, da se to dogaja tudi zaradi tega, ker ima žogo toliko v svojih rokah. "Razume, da mora biti še boljši. Verjamem, da bo," je dejal Malone, ki si želi, da bi Jokić razmerje med podajami in izgubljenimi žogami spravil na razmerje 3:1.

NBA Durant v strogo karanteno, pravila zaostrena

Brooklyn je kljub odsotnosti Kevina Duranta s 130:96 odpravil Utah. Kyrie Irving je za zmagovalce prispeval 29 točk, Jarrett Allen pa je 19 točkam dodal 18 skokov. Pri Utahu je Donovan Mitchell zbral 31 točk. Prvaki Los Angeles Lakers so v gosteh s 94:92 odpravili Memphis, pri čemer sta LeBron James in Anthony Davis dosegla po 26 točk, prvi je dodal še 11, drugi pa deset skokov. Jezerniki imajo tako zdaj šest zmag in dva poraza in so najboljši v zahodni konferenci.

Los Angeles Clippers pa so doma izgubili proti San Antoniu s 113:116, pa čeprav je Kawhi Leonard za domače v statistiko vpisal 30 točk in deset podaj. Na drugi strani je blestel Patty Mills, ki je dosegel 27 točk, zadel pa je kar osem trojk (met 8-12). Na zadnji tekmi večera je Portland gostil Chicago in izgubil s 108:111.

V noči na četrtek bo Miami z Goranom Dragićem gostil Boston, dan pozneje pa bo Čančarjev Denver gostil Dallas z Luko Dončićem.

Dva mejnika Trener razkril, kaj je iztirilo Dončića

Izidi:
Brooklyn Nets - Utah Jazz                130:96
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers    92:94
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves  123:116
(Vlatko Čančar ni igral za Denver)
LA Clippers - San Antonio Spurs          113:116
Portland Trail Blazers - Chicago Bulls   108:111
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.