Kam je pa šel!? Dončić je nebogljeno žrtev 'zabrisal' iz kadra

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić se je na tekmi z Memphis Grizzlies z neverjetno lahkoto nekajkrat otresel mladega zvezdnika Jaja Moranta.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so sinoči v napeti končnici premagali Memphis Grizzlies (114:113). Odločilno trojko je iz nemogočega položaja ob zvoku sirene dosegel Luka Dončić.

Luka šokiral svet Ko svet ponori zaradi Luke! LeBron: "Saj nisi resen!", Curry: "Odtrgano!"

Največja žrtev Lukovega že tradicionalnega poigravanja z nasprotniki je bil tokrat 21-letni zvezdnik Ja Morant. Dončić je iz svoje malhe trikov potegnil še eno smrtonosno potezo, katere tarča je bil prav mladi organizator igre. 

Foto: Print Screen

V enem izmed napadov Dallasa se je Slovenec s hitrim obratom otresel Moranta, ki ga je pri tem odneslo daleč iz kadra. Prav neverjetno je, s kakšno lahkoto se je Dončić znebil deset centimetrov nižjega branilca, ki naj bi bil glede na fizične karakteristike poskočnejši in odzivnejši od zvezdnika Dallasa, sicer enega najvišjih organizatorjev igre v ligi. Potem ko je spretno otresel Moranta, je požar hitel gasiti Dillon Brooks, a je Dončić stopil korak nazaj in žogo poslal skozi obroč.

"Boleče priznanje" Lukov trener priznal, da ga je Luka obral za tisoče dolarjev

Foto: Print Screen Pri Memphisu so se ob koncu tekme odločili za taktično spremembo, zato Moranta v zadnji sekundi, ko je padel odločilni koš, ni bilo ob Slovencu. "Odigrali smo dobro tekmo, bili smo v položaju za zmago, Luka je zadel težak met, kar ni bilo prvič, da mu je uspel takšen koš. Poskušali smo ga spraviti v kar se da neugoden položaj, vendar je zadel. Nobenega razloga ni, da bi imeli sklonjene glave," je povedal 21-letnik.

"Po tekmi sem mu čestital za dober in težak met. Kljub temu mislim, da sem igral morda najboljšo obrambo v sezoni. Proti igralcu, kakršen je Luka, je to zame nekaj pozitivnega. Čestitam mu. Prepričan, sem, da nisem prvi, ki sem dobil takšen koš od Luke," je dodal Morant.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.