Kar je Dončić storil pred tekmo, vam bo stopilo srce

Foto: Print Screen luka dončić
Slovenski NBA zvezdnik z dejanji dobrote presega športne okvirje in vedno znova dokazuje, da ima ogromno srce, katerega veličina je primerljiva le z njegovim košarkarskim talentom.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je sinoči gostoval v Cleveladu, kjer je vpričo velikega števila slovenskih navijačev dosegel 11. trojni dvojček v karieri in ključno pripomogel k četrti zmagi (131:111) Dallas Mavericks v letošnji sezoni. Slovenski košarkar je tekmo končal z 29 točkami, 15 asistencami in 14 skoki.

Video Čarobni Dončić piše zgodovino, Dragić potolkel visokoleteče Rakete

Še preden je stopil na parket, je Dončić ponovno osvojil srca vseh navijačev v Clevelandu, kjer si je ponovno vzel nekaj časa za druženje z velikim navijačem Joeyjem Trombo, 22-letnikom, ki so mu januarja diagnosticirali ne-Hodgkinov limfom. 

Zaradi nenadne diagnoze je obstaja velika verjetnost, da si Tromba ne bo mogel ogledati tekme med Dallasom in Clevelandom, ki je bila predvidena za 2. februar. Negova sestra Sophie je v želji, da bi mu pred začetkom kemoterapije vlila nekaj dodatnega upanja, navezala stik s slovenskim košarkarjem in se dogovorila za srečanje.

Lepa poteza Dončić ima tudi veliko srce

"Ogromno bi mu pomenilo, če bi vseeno lahko spoznal svojega velikega idola. Rada bi pridobila Lukovo pozornost in ga prosila, če bi lahko obiskal Joeyja, ko bo v Clevelandu," je takrat zapisala Sophie, Dončić pa se je povabilu odzval: "Seveda. Lahko računate na to." 

Mož beseda Luka izpolnil obljubo, ki jo je dal bolnemu navijaču

Obljubo je tudi držal in se med gostovanjem v Clevelandu, kjer prebiva največje število ameriških Slovencev v ZDA, z Joeyjem fotografiral in mu celo podaril svoj dres. "Lepo je imeti takšno povezavo v z nekom, k je tako prijazen in mu gre zelo dobro v NBA. Zaslužil si je. On je res super fant," je povedal Dončićev navijač.

Tromba in njegova družina je bila v nedeljo spet zbrana v dvorani Rocket Mortgage Fieldhouse, kjer se je med ogrevanjem pred začetkom tekme lahko družila z Dončićem. 

22-letni košarkarski navdušenec, čigar bolezen je po osemesečni intenzivni kemoterapiji prešla v stanje remisije, zdaj pa ga čaka še trimesečna podporna terapija, se je imel znova priložnost fotografirati s svojim najljubšim igralcem, kasneje pa je z roba igrišča prisostvoval še njegovi zgodovinski predstavi.

Video Tako so Slovenci v Clevelandu sprejeli svojega junaka Dončića

Dončićeva človekoljubnost pa nikakor ni le premišljena PR poteza ali skrbno načrtovan šov pred kamerami, temveč se je slovenski as tudi osebno angažiral in ohranil stike z bolnim navijačem, kateremu redno pošilja sporočila in preverja, kako se počuti.

Njegova mama Juile je prav tako v stikih z Lukovo mamo Mirjam Poterbin, ki je sicer nameravala pripotovali v Cleveland, a je imela žal druge obveznosti. 

Julie je ameriškim novinarjem povedala še, da imajo Dončićeva sporočila nadvse blagodejen učinek na sinovo zdravstveno stanje in počutje. "O moj bog. Kar žari! Tako je navdušen. Res je lepo, da nas veže povezava s Slovenijo. Vedno, ko dobi njegovo sporočilo, je v sedmih nebesih."

Je to dokaz? Pri Nikeju završalo, glavni krivec pa Dončić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.