"Kar naprej čakam, da bo Dončić odigral slabo."

Foto: Twitter luka dončić
Luka Dončić bi lahko nekoč postal najboljši evropski košarkar vseh časov, so prepričani veljaki lige NBA.
Oglej si celoten članek

Naziv najboljšega Evropejca, ki se je kdajkoli dokazoval v ligi NBA, je trenutno trdno v rokah Dirka Nowitzkega, vendar mu veliko konkurenco predstavlja njegov naslednik v Dallasu Luka Dončić

Tako je prepričan trener New Yorka David Fizdale, ki je po zmagi nad Dallasom izrekel velik kompliment na račun slovenskega košarkarja. "Luka Dončić bo konkurenca Dirku Nowitzkemu za najboljšega evropskega košarkarja vseh časov," je dejal Fizdale.

Preobrazba Donćić razkril, kako je postal takšen hrust

Besede so močno odmevale v ameriških medijih, o njih pa so razpravljali tudi v oddaji The Jump televizijske mreže ESPN. Nekdanji NBA košarkar Kendrick Perkins, prvak lige z Bostonom leta 2008, se je pridružil Fizdalu, Dončića pa je primerjal kar z LeBronom Jamesom.

"Nedvomno se strinjam. Kar naprej čakam, da bo odigral slabo tekmo, vendar me iz dneva v dan nadušuje. Veste, na koga me spominja? On je mali LeBron James, le da je nekoliko manjši in ne tako atletski. To je Luka. Dominira na igrišču, kjer lahko naredi vse, tako kot LeBron James. Koše dosega po mili volji. Ima boljši met za tri kot Lebron, vendar ni tako atletski," je povedal Perkins.

Foto: Print Screen

Svoj delež je nato pristavil še strokovni komentator in analitik s 17-letnimi izkušnjami v ligi NBA Brian Windhorst. "Nemogoče je verjeti, da ima Luka komaj 20 let. Ko ga gledaš igrati, deluje kot 25-letnik. Predvidevamo lahko, da bo še napredoval. Vsi govorijo same lepe stvari o njem, zato se sprašujem, zakaj ga nekatera moštva niso izbrala. Tisti nabor je krojil prihodnost franšiz."

Šokiran Novinarju zaradi Dončića padla čeljust: "Ti je res vseeno?"

Voditeljica Rachel Nichols je v luči nabora nato podprla menjavo Dončića za Traeja Younga. Kot je pojasnila, je Atlanta poleg Younga iztržila še izbor na enem od prihajajoačih naborov, kar je soliden izplen, ne more pa razumeti logike v ozadju odločitve Phoenix Suns in Sacramento Kings, kjer se na naboru niso odločili za Dončića. "In druga moštva, ki bi se lahko pogovarjala z Atlanto. Dallas ni bil edini," je pripomnil Windhorst.

Phoenix Suns so katastrofalno lanski sezono  končali na zadnjem mestu Zahoda, rezultat pa je odnesel trenerja Igorja Kokoškova, Sacramento Kings, kjer je zaradi Dončiča celo kožo komaj odnesel sloviti Vlade Divac, so lani za las zgrešili končnico.

Dallas je bil lani šele 14., letos pa z izkupičkom šestih zmag in petih porazov trenutno drži osmo mesto.

Grešni kozel Američani našli krivca za poraze Dallasa, v središču pozornosti Dončić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:23 16. November 2019.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.