Katanec bije vojno z novinarji: "Smilite se mi!"

Foto: Profimedia Srečko Katanec
Selektor Srečko Katanec je predstavil seznam kandidatov za nadaljevanje kvalifikacij za SP 2018 in, kot je to že v navadi, verbalno obračunal z novinarji.
Oglej si celoten članek

Pred slovenskimi nogometaši sta zadnji dve tekmi kvalifikacijskega ciklusa za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji. Varovanci Srečka Katanca se bodo pomerili z Anglijo (5. oktobra) in Škotsko (8. oktobra).

Po osmih odigranih tekmah imajo na računu 14 točk, kar jih uvršča na tretje mesto skupine F. Pred Slovenijo sta Anglija (20 točk) in Slovaška (15 točk).

Selektor reprezentance je na tiskovni konferenci na sedežu Nogometne zveze Slovenije (NZS) predstavil seznam kandidatov za prihajajoči tekmi in se dotaknil nekaterih perečih tem slovenskega reprezentančnega nogometa.

Brez komentarja na Kampla

Katanec uvodoma ni želel odgovarjati na vprašanja o Kevinu Kamplu. "Kevina ne bi komentiral. Ni ga na seznamu. Odgovoren sem za fante, ki so na seznamu," je jezno dejal in se nato spustil v besedno vojno z novinarjem.

"Nikomur ne želim, da bi moral delati v takšnih pogojih, kot sem moral jaz. Smilite se mi. Vem, kaj se skriva v ozadju. Pisati morate po nareku," je zbranim novinarjem očital Katanec. Ti so se ob tem zasmejali, selektor pa je dodal: "Kar smejte se."

O primerjavi z Igorjem Kokoškovim ni želel niti slišati. "Naša klima je odlična. Eden ali dva igralca ne bosta pokvarila klime. Ravno zaradi tega katerega od njih ni na spisku. Vam je pa to zanimivo, ker je moderno iskati negativo. Ustreza vam spljuvati Katanca."

"Jaz sem tukaj najmanjši problem. Boste videli!" je dejal Katanec. Prav tako ni želel komentirati izjave, naj tisti navijači, ki se niso udeležili tekme z Litvo, tudi naslednjič ostanejo doma.

Jezni selektor Katanec: Naj bodo tudi proti Škotom doma

Beseda je tekla tudi o Benjaminu Verbiču, ki je na družbenem omrežju Twitter odkrito podvomil v selektorjeve metode. "Twitter in Facebook me ne zanimata. Kličem najboljše. Poglejte si sami, kaj je najboljše. Če takšni 'tviti' obstajajo, potem so tudi takšni. Tukaj gre za problem vzgoje. Jaz nimam časa, volje ali želje, da bi se ukvarjal s tem. Da bom fante učil, kaj je pripadnost, kako se pride v reprezentanco. Če je karkoli rekel, to pove vse. Vprašajte se, kaj to pomeni za njih. Ne vem, kaj je rekel."

O poškodbi Josipa Iličića, ki čuti bolečine v desnem gležnju, je Katanec dejal: "Jojota sem vprašal, za katero nogo gre. Odvrnil je, da desno, jaz pa sem rekel, da desne tako ali tako ne rabi. Da se še malo nasmejimo. Jojo je v redu."

Brez milosti Zahović udaril po Katancu: "To sem govoril leta 2002"

"Vpoklical bi Zahovića"

Katanec je znova poudaril, da ima pri izbiri igralcev zvezane roke, saj tudi fantje iz tujine ne dobijo dovolj priložnosti na zelenici. "Takšne igralce imamo. V tem trenutku nimamo drugačnih. Ne morem narediti nič. Ne igrajo. Že tako delam z nekaterimi, ki jih ne vidim. Stavim na to, da bodo na igrišču pustili srce. Tudi jaz bi rad poklical Kanea, Ronalda, Zahovića... če bi ga imeli. Tistega 'pravega' Zahovića. Stojim za tem," je zatrdil Katanec.

Za konec se je dotaknil tudi strategije za tekmo z Anglijo. "Načrt bo: strnjeno branjenje, vsi na 120 odstotkov, kompaktni, čvrsti, strnjeni v 30, 35 metrov. Preživeti bomo morali določene trenutke, imeti srečo in dobrega vratarja. Treba bo veliko teči, brati igro, predvidevati. Angleži so boljši, če samo pogledam včerajšnjo tekmo Tottenhama v ligi prvakov, je Harry Kane zabil tri zadetke ... To me skrbi, ampak vem, kako lahko pridemo do nečesa. Da pa bom rekel, da smo boljši, da lahko zagotovo zmagamo, tega pa ne bom delal. Ne bom zavajal javnosti."

"Lahko me blatite, kolikor želite!"

Srečko Katanec

Seznam za Anglijo in Škotsko:

- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Benevento), Jan Koprivec (Pafos);

- branilci: Boštjan Cesar (Chievo), Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution), Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Zenit), Aljaž Struna (Palermo), Nejc Skubic (Konyaspor), Mitja Viler (Maribor), Matija Širok (Domžale), Miral Samardžić (Anži);

- vezisti: Damjan Bohar (Maribor), Rene Krhin (Nantes), Jasmin Kurtić (Atalanta), Amedej Vetrih (Domžale), Rajko Rotman (Göztepe), Jan Repas (Caen), Valter Birsa (Chievo), Benjamin Verbič (Koebenhavn);

- napadalci: Josip Iličić (Atlanta), Andraž Šporar (Arminia Bielefeld), Tim Matavž (Vitesse), Roman Bezjak (Darmstadt).
 

LESTVICA (skupina F):
1. Anglija 8 tekem - 20 točk
2. Slovaška 8 - 15
3. Slovenija 8 - 14
4. Škotska 8 - 14
5. Litva 8 - 5
6. Malta 8 - 0

Še dva obračuna To so scenariji za uvrstitev Slovenije na mundial

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 09:19 28. September 2017.

    Bliža se konec kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo, ki po leta 2018 potekalo v Rusiji. Pred našo reprezentanco sta, po …

  • 13:23 27. September 2017.

    Cenzura pa taka. Napišem, da je Srečo žal nesposoben za to delavno mesto (za razliko od Keka!) in me cenzurirajo …

  • 13:03 27. September 2017.

    Bravo Srečko Katanec, včasih je potrebno tem kvazi novinarjem povedat kar jim grem. Ker ta naš "cajtng" - darilo Športu, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.