Šport > Nogomet
19888 ogledov

Zahović udaril po Katancu: "To sem govoril leta 2002"

Zlatko Zahović
Športni direktor Maribora je prekinil medijski molk in povedal, kaj si misli o Srečku Katancu.

Nekdanji slovenski reprezentant Zlatko Zahović je v pogovoru za Ekipo24 odgovoril na vprašanje o aktualnem selektorju slovenske nogometne reprezentance Srečku Katancu.

V slovenskem nogometnem prostoru se je v zadnjih letih pojavilo nemalo kritik na račun Katančevih strokovnih kompetenc, rezultatov in neprimernega odnosa z mediji, saj se na novinarska vprašanja odziva na ciničen, nesramen in včasih tudi žaljiv način. 

Katanec je prepričan, da se proti njemu odvija medijska gonja, sleherno vprašanje pa razume kot očiten napad. Vse to ne preseneča Zlatka Zahovića, ki se je s selektorjem sprl v začetku novega tisočletja, njuna nesoglasja pa so vrhunec doživela na SP 2002 v Južni Koreji. Takrat je nastala tudi ena najbolj famoznih izjav v zgodovini slovenskega nogometa, saj je Zahović Katancu zabrusil, da lahko kupi njega, njegovo družino in Šmarno goro.

"Da bi v nekaj verjel, moraš biti strokovno podkovan, v nasprotnem primeru vedno znova iščeš alibije." - Zlatko Zahović

"Kar vidim sam, se reprezentanca vse bolj oddaljuje od ljudi, kult izbrane vrste se manjša. Zakaj? Mislim, da zaradi nemoči in neznanja. Ko nimaš strokovnih argumentov, posegaš po marsičem drugem," je za Ekipo24 povedal Zahović in dodal, da ima Slovenija kopico vrhunskih nogometašev, kar pa se pogosto ne odraža v rezultatih.

Srečko Katanec | Avtor: Profimedia Profimedia

Zahović verjame, da se bo Sloveniji uspelo uvrstiti na SP 2018 v Rusiji, a v isti sapi poudarja, da bi moral to verjeti predvsem selektor. "Da bi v nekaj verjel, moraš biti strokovno podkovan, v nasprotnem primeru vedno znova iščeš alibije. Sicer pa mi povejte, kaj mediji pišejo o selektorju, kakšno je splošno mnenje?" je novinarja Ekipe vprašal športni direktor Maribora.

Mnenja o Katancu so deljena, največ očitkov pa leti na njegovo strokovnost in komunikacijo z igralci ter javnostjo. "Torej vse to, kar sem jaz govoril leta 2002, pa sem moral oditi," je pikro pripomnil nekdanji slovenski nogometaš.

Komentarjev 14
  • sulejman 22:05 17.september 2017.

    Povprecen sportnik,prevec naduvan in egoisticen do amena.Ce pa je ze tako pameten in mocan na komentarjih,pa naj on vzame reprezentanco v svoje roke in pokaze,ce ima vec znanja in izkusenj kakor Katanec.

  • Jonathan Archer 20:25 17.september 2017.

    Yacko puši kurac brate.

  • Avatar yacko
    yacko 19:47 17.september 2017.

    Ekipa je gnoj od revije in Ekipa=Maribor. To pomeni da je Ekipa v službi Mb in Zdrahoviča. A mogoče ni res? Znajo samo provocirat in nič drugega. Pa naj bo ta gnoj od novinarja Miljkovićććća selektor....pa da vidmo. Aja velik ...prikaži večk dobrih igralcev imamo.....Keri pa manjkajo? A mogoče Luka Zahović.......On lohk igra samo v Mb,kar je že dokazal....

Sorodne novice