Šport > Nogomet
18430 ogledov

Zlatko Zahović se bo zelo dolgo hladil

Zlatko Zahović
Športni direktor slovenskih državnih prvakov še kar nekaj časa ne bo mogel sedeti na klopi med evropskimi obračuni.

O kazni Zlatku Zahoviću se je špekuliralo vse od 3. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, ko so Mariborčani izločili islandski Hafnarfjarðar. Takrat naj bi se športni direktor Maribora neprimerno obnašal do sodnikov, vse do danes pa ni bilo jasno, kakšna bo kazen.

Zahović na klopi Maribora (kjer je ponavadi njegovo mesto med tekmami) zaradi suspenza ni smel sedeti že na srečanjih proti Hapoelu iz Be'er Sheve v play-offu za Ligo prvakov, slovenski državni prvaki pa so se na kazen pritožili in tako epilog ni bil znan vse do sedaj.

Darko Milanič NK Maribor Pogumno v boj Šport Milanič Rusom: "Prav je, da jih je strah!"

Spletni portal Nogomania je s strani Uefe dobil uradno pojasnilo, iz katerega je razvidno, da so pristojni organi krovne evropske nogometne zveze že ob prvi obravnavi (28. julija) Zahoviću izrekli suspenz vse do 28. februarja 2018, 31. avgusta pa so omenjeno kazen, kljub pritožbi Maribora, potrdili.

"Pritožbeno telo UEFA se je 31. avgusta sestalo zaradi pritožbe Maribora zoper odločitev Disciplinskega telesa UEFA (CEDB) o kazni Zlatka Zahovića z dne 26. julija. CEDB je Zlatka Zahovića suspendiral s tekem pod okriljem UEFA do 28. februarja 2018. Pritožbeno telo je pritožbo Maribora zavrnilo. Posledično je bila kazen CEDB z 28. julija potrjena," je na poizvedovanje Nogomanie danes odgovorila Uefa.

Zahović tako ne bo sedel ob Darku Milaniču na vseh letošnjih srečanjih skupinskega dela Lige prvakov proti moskovskemu Spartaku, angleškemu Liverpoolu in španski Sevilli.

Spartak Moskva Generalka Šport Spartak pred obiskom Ljudskega vrta prekinil serijo neuspehov
Komentarjev 4