Šport > Nogomet
468 ogledov

Milanič Rusom: "Prav je, da jih je strah!"

Darko Milanič NK Maribor Darko Milanič se ne boji ruskih prvakov.
Nogometaše Maribora v sredo ob 20.45 v Ljudskem vrtu čaka prvi letošnji tekmec v Ligi prvakov. To bo v skupini E moskovski Spartak, proti kateremu vijoličasti še niso igrali. Gostitelji napovedujejo borbo od prve minute.

Ekipi Maribora in Spartaka se doslej v evropskih tekmovanjih še nista pomerili. Maribor ima pred prvo tekmo dobro popotnico, saj je zadnjih sedem tekem v domačem prvenstvu neporažen, nazadnje je sicer proti Celju igral neodločeno (0:0). Spartaku v ruskem prvenstvu ne gre, med drugim je vknjižil poraza proti moskovskima CSKA in Lokomotivu, ter ima nekaj težav v obrambi. Na zadnji tekmi pred prihodom v Slovenijo so Rusi vendarle slavili proti Rubinu (1:0).

Spartak Moskva Generalka Šport Spartak pred obiskom Ljudskega vrta prekinil serijo neuspehov

"Jasno je, da komaj čakamo tekmo. Tudi pri fantih čutim, da smo vsi pozitivno vznemirjeni. Tekma je pred vrati, za nekatere izkušenejše to ne bo prva tekma v Ligi prvakov, za nekatere bo. Super je, da se to doživi. Tudi jaz kot trener bom jutri prvič v tej vlogi, zato sem zelo zadovoljen, da se mi je ponudila takšna priložnost," je pred sredino tekmo dejal trener Mariborčanov Darko Milanič.

Slednji ima nekaj težav s pripravo ekipe, saj se je na zadnji tekmi poškodoval Dare Vršič, ki ga ne bo v ekipi, medtem ko drugi delajo po načrtih.

"Stanje igralskega kadra je takšno, da je Valon Ahmedi v zelo dobrem stanju, čeprav nekaj časa ni igral, a je tudi to dobrodošlo. Prej je imel veliko tekem, doživel veliko novega, ta odmor od tekem pa mu je dobro koristil, videl sem ga zelo zelo dobrega. Ker nismo pri nasprotnikih v slačilnicah in na igrišču, ne vemo, kako bodo igrali. Letos so že nekajkrat igrali s tremi, štirimi, petimi branilci, a smo pripravljeni tudi na to, to smo uigravali. Večino časa, odkar imajo tega trenerja, igrajo s štirimi, mi pa smo pripravljeni na eno in na drugo različico. Vršič je poškodovan, ni v nogometnem treningu, a ni hujše poškodovan, zato pričakujemo njegov povratek na igrišče v kratkem," je še povedal Milanič.

Rusi s slabimi spomini na Maribor

Ruska izbrana vrsta na Maribor nima dobrih spominov, tu je namreč izgubila odločilno tekmo za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2010 v JAR. S to mislijo v glavi vprašanja postavljajo tudi ruski novinarji, ki so se danes udeležili novinarske konference pred jutrišnjo tekmo.

"Igramo na istem prizorišču. Prav je, da jih je strah, naša naloga pa je, da smo jutri fantastični in da ponovimo predstavo slovenske reprezentance izpred let. Spartak je zelo kakovostno moštvo. V kvalifikacijah, kjer smo bili nosilci, smo prevzeli to vlogo, tako smo se tudi obnašali. Zdaj pa smo bili v četrtem bobnu, kar pa ne zmanjšuje kakovosti, nikakor pa ne mislim, da je skupina taka, da lahko govorimo o outsiderjih," je ruskim predstavnikom medijev odvrnil Milanič.

Tekmo bodo sodili nemški sodniki Deniz Aytekin, Guido Kleve in Mark Borsch.

Tudi v igralskem kadru pri Mariborčanih vlada dobro vzdušje, ekipa se zaveda pomembnosti tekme. "Za to smo se trudili vse leto, komaj čakamo prvo tekmo doma. To je zelo dobro, da smo tu na našem igrišču skupaj z našimi navijači. Mislim, da to je prednost. Naredili bomo vse, da zmagamo na prvi tekmi, to je naš cilj prav na vsaki. Verjamem, da bomo skupaj s soigralci našli pravi način, da zabijemo gol," pa je povedal kapetan vijoličastih Marcos Tavares.

Marcos Tavares | Avtor: Profimedia Profimedia

Poostrena varnost

Stadion je že nekaj dni razprodan, v Ljudskem vrtu bo tako približno 12.500 gledalcev. Tisti, ki so ostali brez vstopnic, pa si bodo lahko tekmo ogledali tudi na velikem zaslonu v središču mesta. 

Na trgu Leona Štuklja bo postavljena tako imenovana fan cona, medtem ko lokalna policija sporoča, da bo zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov po vsem mestu uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje, tudi iz zraka. Ceste okrog stadiona bodo zaprte, javni prevoz pa bo za imetnike vstopnic brezplačen.

Ljudski vrt policija helikopter Liga prvakov Šport Policija bo vršila poostren nadzor, tudi iz zraka
Komentarjev 1
  • sasquatch 17:22 12.september 2017.

    ja milaniću. strah in trepet ste v svetu nogometa. tako jih je strah, da sploh prišli ne bodo

Sorodne novice