Šport > Nogomet
1651 ogledov

Katanec: Naj bodo tudi proti Škotom doma

Srečko Katanec
Selektor slovenske nogometne reprezentance je zadovoljen z opravljenim po osmih kolih kvalifikacij za SP 2018.

Reprezentanca Slovenije je v ponedeljek v Stožicah gladko premagala Litvo (4:0) in ohranila upe po drugem mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije za mundial.

Na zadnjih dveh obračunih bi morali Slovenci proti Angliji v gosteh in Škotom doma osvojiti najmanj štiri točke in to ob ugodnem razpletu ostalih tekem. Morda pa tudi šest točk ne bo dovolj ...

Benjamin Verbič Slovenija Litva Visoka zmaga Šport Slovenci kar štirikrat v polno

"Rezultat pove svoje in igralci, ki sem jih tokrat dal v prvo postavo, so odigrali zelo dobro. Treba je sprejemati odločitve, analizirati nasprotno ekipo in se pogovoriti z igralci, ki so bili tokrat na klopi. To se je na današnji tekmi izkazalo za pozitivno," je po srečanju dejal slovenski selektor Srečko Katanec.

Ponosen na 14 točk

Nekdanji odlični nogometaš je po obračunu v svojem slogu obračunal s sedmo silo. Odgovoril je na očitke, da je z izjavami pred tekmo kazal nezaupanje v sposobnosti fantov. "Mi smo že pred tekmo s fanti vedeli, da se je po Slovaški naredila tragedija. Zdaj se vidi, kdo ima vero v fante. Meni se je dostikrat očitali, da nimam vere v fante."

Stožice še zdaleč niso bile polne, zbralo se je okrog 6000 ljubiteljev okroglega usnja. "Super, da je bil na pol prazen stadion, ker tisti, ki so že imeli kupljene vstopnice, pa niso prišli ... Bolje, da so ostali doma. (...) Tisti, ki niso tokrat prišli, naj tudi proti Škotski ostanejo doma. Če nekdo pride z negativno energijo na stadion, naj bo raje doma. Teh 6000 je bilo pa super, vzdušje je bilo odlično," je kritičnim navijačem sporočil Ljubljančan.

Katanec verjame, da ima Slovenija v zadnjih dveh kolih še vedno možnosti za uvrstitev na mundial. "Ponosen sem na doseženih 14 točk v teh kvalifikacijah. Lahko bi jih imeli več, lahko pa tudi manj. Ostali sta še dve tekmi, počakajmo še en mesec. Cilj pred kvalifikacijami je bil, da ostanemo v igri za drugo mesto do zadnjega trenutka, še smo v igri zanj. Ne vidim nobenega problema. Nobene panike ni," je dejal selektor.

Komentarjev 1
  • supreme 10:26 05.september 2017.

    Katanec blesav......nima pojma ,pa se freh je....