Kenijski tekači so se na SP skregali kar sredi teka

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kenijci so se sredi kvalifikacijskega teka skregali, kdo bo na koncu zmagal.
Oglej si celoten članek

V kvalifikacijski nastopu v teku na 3000 metrov z zaprekami smo bili na Svetovnem prvenstvu v Dohi priča nenavadni in komični situaciji, kjer je en Kenijec znorel nad drugim ter z glasnim kričanjem in gestikuliranjem zahteval, da upočasni, da bi lahko sam prvi pritekel skozi cilj.

Kljub temu, da je šlo zgolj za nastope kvalifikacijskih skupin, je bil tek na 3000 metrov tako ena izmed glavnih tem zadnjih dni. Najprej je nesrečni Takele Nigate kmalu po startu dvakrat padel ter udaril z glavo, nato pa je sam zaključek zaznamoval branilec naslova Conselsus Kipruto, ki se je jezil nad svojim rojakom Benjaminom Kignom, ki je bil v zaključni ravnini še vedno pred njim.

Najprej je Kipruto Kignu mahal, naj upočasni, nato je kazal na nekaj v ozadju in na koncu gestikuliral, da mora sam prvi prečkati ciljno črto. Ob vsem tem se je Kigen zgolj smejal, saj je bil verjetno zmeden, ker iz kvalifikacij v finale neposredno napredujejo kar prvi trije, in je vseeno, kdo zmaga. Kignov smeh pa je še dodatno razjezil Kipruta, ki je začel besno širiti roke.

Vse to se je odvilo v zadnjih 100 metrih teka na 3000 metrov z zaprekami, tako da sta oba Kenijca z lahkoto končala na prvih dveh mestih ter si pritekla nastop v finalu. Kiprutu pa se je na koncu tudi uresničila želja in je končal pred Kignom.

Finale v tej disciplini bo na sporedu v petek, ob 20:45.

Veliki incident Šampion med finalom SP oviral nasprotnika ter mu preprečil medaljo

Video Grozljivka na SP: Švedska atletinja pri skoku zlomila palico ter padla na glavo

Sporna novost Atletinje ogorčene: "Kam nas vi snemate?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.