Šport
900 ogledov

Šampion med finalom SP oviral nasprotnika ter mu preprečil medaljo

Orlando Ortega Epa
Olimpijski prvak Omar McLeod je na zadnji oviri finala Svetovnega prvenstva v Dohi izgubil korak ter pri tem oviral Orlada Ortego, ki je v cilju ves objokan ostal brez medalje.

"To je kraja!" se je med jokom pritoževal španski atlet Orlando Ortega po velikem incidentu v finalu teka na 110 metrov z ovirami na Svetovnem prvenstvu v Dohi.

Angelica Bengtsson Video Šport Grozljivka na SP: Švedska atletinja pri skoku zlomila palico ter padla na glavo

28-letni Španec je bil na dobri poti do medalje, a ga je ob preskoku zadnje ovire med padcem oviral Jamajčan Omar McLeod.

McLeod in Ortega sta bila sicer pred zadnjo oviro oba na poti do medalje, saj sta zaostajala zgolj za kasnejšim zmagovalcem Grantom Hollowayem. Na koncu je bil Jamajčan zaradi oviranja nasprotnika diskvalificiran, Ortega pa je končal na petem mestu.

Holloway je tako slavil s časom 13,10 sekund, medalji pa sta si razdelila še Rus Sergej Šubenkov (13,15) ter Francoz Pascal Martinot-Legarde (13,18).

Ortega pa po nesrečnem incidentu ni bil zgolj žalosten, temveč tudi besen, saj je mnenja, da McLeod pogosto naredi podobne nešportne poteze, ker ima slabo tehniko preskakovanja ovir ter da bi moral preprosto ustaviti, ne pa da je pri reševanju situacije oviral nasprotnika.

"Vedel sem, da se bo to zgodilo, saj sem bil že zraven njega. Hitrejši je bil od mene na prvih ovirah, toda jaz sem bil hitrejši na zadnjih. To je bila čista prevara! To je nemogoče!" je besnel Ortega ter dodal:

Orlando Ortega | Avtor: Epa Epa

"Za to sem se pripravljal leto dni. Lahko sprejmem zgolj navaden dotik. Da me premagajo tisti, ki so resnično hitrejši od mene, ne da izgubim na tak način."

Španska atletska zveza je podprla Ortego in zahteva kazen za McLeoda. "Nič konkretnega ne bom predlagal, obstajajo ljudje, ki skrbijo za to. Upam, da bo prišlo do odgovora, da bodo onemogočeni ljudje, ki uničujejo druge športnike," je željo po kazni McLeoda pokomentiral Ortega.

Omar McLeod | Avtor: Profimedia Profimedia

McLeod na drugi strani svojo potezo opravičuje s poškodbo: "Že na startu me je zagrabila zadnja loža, nisem bil tako hiter, kot sem si želel. Vseeno sem ujel ritem ter se ppizkušal boriti za medaljo, nato pa me je ponovno zagrabila pred šesto oviro in izgubil sem ravnotežje. Resnično me je prizadelo, kar se je zgodilo Ortegi. Če bi lahko zavrtel čas nazaj, bi ga takoj."

Sporna novost Šport Atletinje ogorčene: "Kam nas vi snemate?"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice