Šport
13781 ogledov

Atletinje ogorčene: "Kam nas vi snemate?"

Epa
Dekleta imajo velike pomisleke glede novosti, ki jo je uvedla Mednarodna atletska zveza (IAAF).

Krovna atletska organizacija je z namenom zagotavljanja čim boljše navijaške izkušnje uvedla novost, s katero je razjezila dve nemški predstavnici na svetovnem prvenstvu v Dohi.

SP v atletiki Fair Play Šport Tekmeca je nesel v cilj in vseeno dosegel rekord

Organizatorji tekmovanja so v štartne bloke namestili kamere, katerih namen je snemanje obrazov tekmovalk in tekmovalcev pred začetkom sprinterskih preizkušenj.

S tem želijo gledalcem omogočiti edinstven pogled na udeležence tekmovanja z doslej še nevidene perspektive.

Novost je razburila nekatere atletinje, ki menijo, da kamere med nameščanjem v startne bloke snemajo tudi njihove intimne predele, kar se jim zdi nedopustno. "Še nikoli nisem videla takšnega startnega bloka," se je pritožila Gina Lückenkemper, aktualna evropska podprvakinja v teku na 100 metrov. Dodala je, da jo kamere navdajajo z neprijetnimi občutki.

"Vse skupaj se mi zdi zelo vprašljivo. Prepričana sem, da nobena ženska ni sodelovala pri tej odločitvi," je dodala.

Gina Lückenkemper | Avtor: Epa Epa

Čeprav posnetki nameščanja v blok niso dostopni javnosti, se dekletom zdi sporno že to, da imajo dostop do njih upravljalci kamer.  "Zelo mi je neprijetno plezati čez kamero, ko se nameščam v startni blok. Ni mi všeč, da me pri tem snemajo iz takšne perspektive," je pristavila nemška šampionka.

Marija Šestak Na stopničkah SP Šport Slovenska atletinja po 12 letih dobila odličje

Podobno razmišlja tudi njena rojakinja Tatjana Pinto. "To je nedopustno in zelo neprijetno. Meni se to zdi zelo čudna odločitev," je povedala 27-letnica.

IAAF je na to temo sporočila le, da je namen kamere snemanje obrazne mimike. Podrobneje se na pomisleke deklet še ni odzvala.

Komentarjev 2
  • jakec1575 14:09 30.september 2019.

    popolnoma podpiram tekmovalke. Niso pristale na erotiko, ampak na atletiko.