Šport
11050 ogledov

Grozljivka na SP: Švedska atletinja pri skoku zlomila palico ter padla na glavo

Angelica Bengtsson Reševalni pas/Twitter
Švedska tekmovalka v skoku s palico jo je na srečo odnesla brez poškodb, saj je ravno za las še priletela na zaščitno blazino.

Do grozljive scene je prišlo v finalu ženskega skoka s palico na Svetovnem prvenstvu v Dohi, ko se je švedski tekmovalki Angelici Bengtsson med skokom palica prelomila na dvoje.

Sporna novost Šport Atletinje ogorčene: "Kam nas vi snemate?"

Na vso srečo je Švedinji nekako še uspelo pristati na sam rob zaščitne blazine, toda prizor, ko je na glavo letela proti tlom, ni bil niti najmanj prijeten in je za nekaj trenutkov celoten stadion zavil v molk. Tekmovalka je za sekundo celo negibno obležala, a se je po začetnem šoku hitro pobrala ob pomoči sodnikov, ki so takoj priskočili k njej.

Švedinja je tako ostala brez svoje palice, a ji je ena izmed že izpadlih nasprotnic priskočila na pomoč ter ji posodila svojo. Bengtssonova je v tem trenutku imela celo dva neuspela poizkusa na 4,80 metra, a je prav z novo palico v poslednjem poizkusu uspela preskočiti tudi to znamko, ki ji je prinesla končno šesto mesto. S to višino je tudi postavila švedski državni rekord.

Čeprav na prvi pogled izgledajo tanko ter precej nezanesljivo, so palice za skok v višino v resnici izdelane iz zelo izdržljivega ter prožnega materiala, ki jim omogoča, da se lahko celo oba konca palic dotakneta. Do podobnih incidentov ne prihaja pogosto, a vendarle se tudi to zgodi. Na srečo do sedaj še ni bilo zabeležene nobene hujše poškodbe.

V skoku s palico je sicer nastopila tudi Slovenka Tina Šutej. Finale so tekmovalke začele na višini 4,50 m, ki jo je Šutejeva gladko in z veliko rezerve preskočila. Sledilo je 4,70 m, ko je v prvem povsem ponesrečenem poskusu Šutejeva šla celo pod letvico, ki jo je v prvih skokih preskočila deseterica. Šutejevi tudi v drugem poskusu, ko je bila zelo blizu uspeha, in tretjem ni uspelo. Na koncu si je delila končno 13. mesto.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.