Šport
364 ogledov

Slovenija brez moškega predstavnika

Luka Janežič Luka Janežič
Bližnje svetovno prvenstvo bo minilo brez najboljšega slovenskega atleta zadnjih let.

Luka Janežič (Kladivar), najboljši slovenski atlet v zadnjih letih, ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu, ki bo med 27. septembrom in 6. oktobrom v Dohi. Mednarodna atletska zveza (IAAF) je na Atletsko zvezo Slovenije (AZS) poslala obvestilo o potrditvi seznama sedmih slovenskih nastopajočih, na katerem ni slovenskega rekorderja na 400 m.

Janežič je bil sicer po mestih v krogu tistih, ki bi lahko nastopili na SP po izidih med tekmovalci na 400 m. A je IAAF obvestila AZS, da je na seznam uvrstila po pravilih okrog deset tekmovalcev iz majhnih držav, ki nimajo norm in le enega prijavljenega tekmovalca. Prav tako je dodala, da dodatnih mest ne bodo popolnjevali tudi v primeru, če bi kdo izmed tekmovalcev s seznama nastop odpovedal.

Tina Šutej Življenjska forma Šport Nov rekord slovenske atletinje

Slovenska reprezentanca za SP bo tako sestavljena iz sedmih atletinj. Norme so dosegle Tina Šutej (Kladivar) v skoku s palico, Martina Ratej (Kladivar) v metu kopja, Maruša Mišmaš (Mass) v teku na 3000 m zapreke in Maja Mihalinec (Mass) v teku na 200 m. Po izidih bodo nastopile še Anita Horvat (Velenje) na 400 m, Barbara Špiler (Brežice) v metu kladiva in Maruša Černjul (Kladivar) v skoku v višino.

Mišmaševa (na 1500 m) in Mihalinčeva (na 100 m) bi lahko v katarski prestolnici nastopili v dveh disciplinah, saj sta tudi v drugih uvrščeni po doseženih izidih.

AZS bo potnice za SP v katarski prestolnici predstavila na novinarski konferenci v sredo.

Caster Semenya Nov izziv Šport Semenya se bo udejstvovala v drugem športu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice