Šport
666 ogledov

Semenya se bo udejstvovala v drugem športu

Caster Semenya Profimedia
Atletinja, okrog katere se je v preteklih letih razvilo veliko polemik, se je odločila za spremembo.

Južnoafriška atletinja Caster Semenya, ki zaradi prevelike ravni hormona testosterona na letošnjem svetovnem prvenstvu v Dohi ne bo mogla braniti naslova na 800 metrov, je dejala, da se bo začela ukvarjati z nogometom. Zadevo je vzela resno, saj je že našla klub.

"Hvaležna sem za to priložnost ter cenim ljubezen in podporo, ki sem jo že dobila v klubu. Veselim se nove poti in upam, da bom klubu lahko čimbolj pomagala," je za spletno stran južnoafriškega kluba JVW dejala 28-letnica.

Ustanoviteljica kluba in kapetanka južnoafriške reprezentance, Janine Van Wyk, pravi, da je počaščena, da bo Semenya svoje nogometno znanje razkazovala ravno pri njih.

Caster Semenya SP Šport Semenya ne bo smela braniti naslova

Dvakratna olimpijska prvakinja v teku na 800 m, Semenya, na prihajajočem svetovnem prvenstvu ne bo mogla braniti zlatega odličja zaradi pravila Mednarodne atletske zveze (IAAF). To določa, da ženske na tekmi lahko nastopijo na srednjih progah le, če v krvi nimajo več kot pet nanogramov testosterona na liter krvi. Obenem pravilo atletinjam nalaga, da morajo v določenem obdobju znižati vrednost, denimo z jemanjem hormonskih kontracepcijskih sredstev.

Semenya se je na odločitev IAAF sicer pritožila, a je tako Mednarodno športno razsodišče (Cas) kot švicarsko vrhovno sodišče njeno pritožbo zavrnilo.

Nesreča Davida Rudishe Čelno v avtobus Šport Olimpijski prvak doživel grozljivo prometno nesrečo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.