Klopp prebiral slovenske medije, Zahoviću odgovoril na zelenici

Foto: Profimedia jürgen klopp
Angleški velikan je v Ljudskem vrtu dosegel zgodovinsko zmago na račun slovenskega državnega prvaka.
Oglej si celoten članek

Liverpool je v tretjem krogu skupinskega dela Lige prvakov povsem nadigral Maribor (7:0) in po remijih s Sevillo (2:2) ter Sparktakom (1:1) vpisal prvo zmago v novi sezoni elitnega nogometnega tekmovanja.

Zmaga v Ljudskem vrtu je najvišja zmaga angleškega velikana na gostovanjih v evropskih tekmovanjih. Pred tem so s 5:0 premagali Reykjavik (1964), Crusaders (1976) in Hako (2001).

V štajerski prestolnici so se med strelce vpisali Roberto Firmino (2x), Mohamed Salah (2x), Philippe Coutinho, Alex Oxlade-Chamberlain in Trent Alexander-Arnold. Liverpool se je s petimi točkami zavihtel na prvo mesto lestvice v skupini E.

Hud poraz Vijoličasti popolnoma nemočni

Liga prvakov Zdrs Reala in Borussie

"Izvedel sem po tekmi, v bistvu nisem imel pojma," je o rekordni predstavi v Mariboru povedal karizmatični Jürgen Klopp, ki je bil pred tekmo "tarča" športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića. "Večkrat smo se pogovarjali o tem, da je bogata zgodovina kluba kot nekakšen nahrbtnik, zato je lepo spisati novo poglavje, ki ga bo zelo težko preseči. Redko zmagaš s 7:0, kar kaže na to, da smo odigrali neverjetno dobro," je bil zadovoljen nemški strateg.

"To bo resna tekma" Klopp odgovoril na zbadljivko Zlatka Zahovića

Kloppa je v pričakovanju tekme zelo zanimalo, kaj o gostovanju Liverpoola pišejo slovenski mediji in kako na tekmo s klubom, ki po vrednosti močno prekaša slovenskega prvaka, gledajo v vijoličastem taboru.

"Maribor je bil dokaj samozavesten iz različnih razlogov. Lahko smo prebirali časopise, ker moj pomočnik razume jezik. Vprašal sem ga, kaj pišejo. Bili so samozavestni, saj angleška ekipa še nikoli ni zmagala v Mariboru. To je še ena stvar, ki nam je uspela prvič."

"Fantje so si zaslužili. Na zadnjih tekmah je bilo najtežje pojasniti, zakaj nismo zmagali. Ko ne dosežeš gola, je težko ostati samozavesten, zdaj se bomo poskušali opreti na ta rezultat. Naslednja tekma bo s Tottenhamom, kjer ne pričakujemo enakega izida," je zaključil Klopp.

Po tekmi Milanič: V idealnem stanju bi lahko odigrali odlično tekmo

Liga prvakov Napadli navijače iz Liverpoola, potem pa bežali in povzročili visoko škodo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:36 18. Oktober 2017.

    kolk

  • 09:36 18. Oktober 2017.

    kol je bil lep dan

  • 09:20 18. Oktober 2017.

    Sedmica je bila vplačana v mariboru... dobitnikov je več njih.....hehe

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.