Ko Dončić stvari vzame v svoje roke

Foto: Twitter Luka Dončić je Raketam prizadejal boleč poraz v teksaškem obračunu.
Foto: Reševalni pas/Twitter Luka Dončić je Raketam prizadejal boleč poraz v teksaškem obračunu.
Slovenski najstnik je z novo briljantno predstavo Teličkom prinesel zmago.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so gostili Houston Rockets in lanske finalsite zahodne konference še drugič v nekaj dneh ugnali (107:104). Ključen za zmago je bil prispevek Luke Dončića. Slovenec je v 32 minutah zbral 21 točk (7/17 iz igre, 3/7 za tri), sedem skokov, eno asistenco in tri ukradene žoge, najboljši pa je bil v najpomembnejših trenutkih.

Video V Dallasu je odmevalo - Halleluka!

Dallas je v prvi četrtini sicer pobegnil, toda Houston se je kmalu povsem priključil in v zadnjem delu igre prevzel pobudo. Gostje so sredi zadnje četrtine povedli za osem točk pri izidu 94:102, nato pa je na sceno stopil Dončić.

Slednji je dotlej dosegel 10 točk, manj kot štiri minute do konca pa je zadel svojo prvo trojko. V naslednjem napadu je sledila še ena, nato uspešen met za dve, nato pa še ena trojka za delni izidi 11:0, in vodstvo Dallasa 105:102, ki ga domači niso več izpustili iz rok.

Po tekmi je Dončić dejal, da je pred izjemno končnico pokazal manj od pričakovanj, a da ga je dvignila podpora soigralcev. "Bil sem razočaran nad svojo igro. Moram se zahvaliti DeAndreju (Jordanu, op. a.), ki mi je vseskozi govoril, naj držim glavo gor. Na koncu je celotna ekipa držala skupaj in to je bilo ključno."

Foto: Dallas Mavericks Luka Dončič

Dončić je celoten večer bil bitko z najkoristnejšim igralcem pretekle sezone - Jamesom Hardenom. "Težko ga je držati. Če si preblizu, bo šel mimo, če si predaleč, bo stopil nazaj in vrgel. Zato je MVP, zato je velik igralec. Od njega se lahko veliko naučim," je o tekmecu dejal Dončić.

Ob Dončiću je 21 točk za Dallas dosegel še Wesley Matthews, Jalen Brunson in Harrison Barnes sta dodala po 14 točk, DeAndre Jordan pa 12 točk in 20 skokov. Za Rakete je James Harden vpisal 35 točk in osem asistenc, Chris Paul pa 23 točk in osem asistenc.

Menjava Je to pomagalo Dončiću do fantastične predstave?

Mavericks imajo na računu 13 zmag in 11 porazov in se držijo na mestih, ki ob koncu sezone prinašajo končnico. Houston je pri 11 zmagah in 14 porazih in je presenetljivo predzadnji v zahodni konferenci.

Dallas, ki je dobil zadnjih devet tekem na svojem parketu, bo naslednje srečanje igral v noči na torek po srednjeevropskem času, gostil bo moštvo Orlando Magic.

Debakel Dončić globoko razočaran, a njegova obljuba vliva upanje

"Povsem jasno je, da je v zaključku dobil tisti potrebni momentum. Je neustrašen. Tega ne vidiš vsak dan. To sta bili res izjemni dve minuti ali nekaj več, ko je vse skupaj postavil na svoje mesto," pa je bil nad Dončićem navdušen trener Dallasa Rick Carlisle.

"Mislim, da smo dobro odigrali srečanje. Dobra novica ob takem porazu je, da smo igrali zelo uspešno in dovolj zavzeto, kar nam ob ponavljanju takega pristopa zagotavlja veliko zmag. Moram pa reči, da nas je na koncu pokopal Dončić," pa je tekmo, na kateri je bilo 26 menjav v vodstvu, strnil strateg Houstna Mike D'Antoni.

Trener presrečen Dragiću se je počasi že mešalo

Miami Heat je v gosteh ugnal Los Angeles Clippers s 121:98. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić za Miami ni igral, saj mu je trener namenil počitek. Večer pred tem, ko je Miami ugnal Phoenix Suns s 115:98, je Ljubljančan, ki je izpustil zadnjih osem tekem zaradi bolečin v kolenu, vrnitev na parket kronal z dvojnim dvojčkom (deset točk in 11 podaj). Košarkarji Miamija so dokaj izenačeno tekmo s Clippers dobili v zadnji četrtini, ko se tekmece nadigrali kar s 30:8. Dwyane Wade, v igro je vstopil s klopi, je bil s 25 točkami prvi strelec zmagovite vrste in tudi tekme.

Ekipa Boston Celtics, s 17 naslovi prvaka najuspešnejša v NBA, pa je "razbila" Chicago Bulls s 133:77 za svojo najvišjo zmago v ligi doslej. Obenem je izenačila rekordno zmago gostujoče ekipe v zgodovini NBA; za 56 točk je Seattle 6. decembra 1986 premagal Houston (136:80). Sedem igralcev gostov Bostona je doseglo dvomestno število točk, največ Jaylen Brown (23) in Daniel Theis (22).

NBA, izid:

Dallas Mavericks - Houston Rockets 107:104 (32:30, 24:27, 28:27, 23:20)
Dončić 21 (7 sk, 1 as, 3 ukr), Matthews 21, Brunson, Barnes po 14, Jordan 12 (20 sk); Harden 35 (8 as), Paul 23 (8 as).

Los Angeles Clippers - Miami Heat 98:121
Indiana Pacers - Sacramento Kings 107:97
Atlanta Hawks - Denver Nuggets 106:98
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 116:101
New York Knicks - Brooklyn Nets 104:112
Chicago Bulls - Boston Celtics 77:133
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 88:111
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 113:105

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.