Kokoškov o Dončiću: "Jaz zdaj ne bi govoril z vami, če ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji slovenski selektor je spregovoril o mladem zvezdniku Dallasa in njegovem potencialu v ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Igor Kokoškov bo za vedno ostal z zlatimi črkami zapisan v slovensko košarkarsko zgodovino. Leta 2017 je ekipo na čelu z Goranom Dragićem in Luko Dončićem popeljal do naslova evropskih prvakov in krenil nazaj v klubske vode.

Kmalu je zasedel mesto glavnega trenerja pri Phoenix Suns, kjer pa so ga nato odpustili. Preselil se je v strokovni štab Sacramento Kings, a tudi tam ni ostal dolgo. Zdaj je glavni trener turškega velikana Fenerbahçeja.

Sodniška farsa Darilo Dragićevi vročici buri duhove: "Bucks bi morali odkorakati"

Kokoškov kot glavni trener s Phoenixom, ki bi naboru lahko izbral Dončića, ni beležil dobrih rezultatov in franšiza se je odločila za drugega trenerja. In srbski strokovnjak je prepričan, da bi bilo s sedanjim zvezdnikom Dallasa drugače.

"Danes sediva tukaj v Ataşehirju. Ne bi sedel tukaj z vami, če bi Phoenix na naboru izbral Dončića," je novinarju turškega Socratesa dejal Kokoškov.

NBA Legenda na klopi zvezdniške ekipe

Foto: Epa Igor Kokoškov

"Luka kaže zastrašujočo krivuljo napredka. Lani so ga še šteli med najbolj talentirane, zdaj je že med najboljšimi košarkarji na svetu. Ne smemo pozabiti, da šteje šele 21 let in da lahko igra še 17 ali 18 let, glede na dolžino karier sodobnih športnikov," je pojasnil Kokoškov.

"Če bo ostal zdrav, potem ni možnosti, da ne bi osvojil naslova v NBA. Ne vidim sile, ki bi ga ustavila. Kdo pa je pričakoval, da bo tako hitro prišel na takšen nivo? Mislim, da nihče. Kdor trdi kaj takega, laže," je sklenil trener Fenerja.

Dončić je z Dallas Mavericks letos prišel v končnico in tam namučil favorizirane Los Angeles Clippers. Slednji so slavili s 4:2 v zmagah, Slovenec pa je poskrbel za kopico vrhuncev in statističnih mejnikov.

Evropski trojček Dallas favorit, da pripelje Antetokounmpa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.