Kolesarski zvezdnik: "Sem kot Robocop"

Foto: Epa
Foto: Epa
Kolumbijec Egan Bernal počasi nabira kilometrino za povratek v svetovni kolesarski vrh.
Oglej si celoten članek

Sedem mesecev po hudi kolesarski nesreči kolumbijski kolesar Egan Bernal nastopa na dirki po Nemčiji, Kot pravi, mu gre v tej fazi po dolgi odsotnosti predvsem za nabiraje izkušenj, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Želim si nastopiti na čim več dirkah in zbrati čim več kilometrov na kolesu. Zelo sem srečen, da sem spet lahko zraven, potem ko sem bil skoraj mrtev," je po sredinem prologu v Weimarju povedal Kolumbijec.

Bernalova grozljivka Veliki rival Primoža in Tadeja se je komaj vrnil na kolo, nato je doživel to...

Bernal se je hudo poškodoval januarja na treningu v domovini. Z visoko hitrostjo se je takrat zaletel v stoječi avtobus. Zmagovalec francoskega Toura iz leta 2019 si je pri tem zlomil več kot 20 kosti, tri dni je preležal v komi.

Rehabilitacija je bila zahtevna in dolgotrajna, Bernal pa pravi, da posledice še vedno čuti. "V telesu imam po nesreči tudi številne kovinske ploščice. Sem kot Robocop." A kot dodaja kolesar, zase upa, da ga to ne bo ustavilo in da bo prihodnje leto spet lahko "oddirkal normalno sezono."

Vuelta Rogličevi presrečni, da so se znebili rdeče majice

Foto: Epa Egan Bernal

Gorski preizkus Že danes prvi pravi pokazatelj razmerja moči na Vuelti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.