Končno nekoliko bolj vzpodbudna novica glede Luke Dončića, toda ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić se bo v Los Angelesu pridružil svojim soigralcem, a na tekmi proti Clippers zagotovo še ne bo nastopil.
Oglej si celoten članek

Tragikomične serije NBA ekipe Dallas Mavericks je konec! Košarkarji Dallasa so namreč po sedmih porazih končno uspeli dobiti tekmo brez svojega prvega zvezdnika Luke Dončića. Mavs so tako sredi Salt Lake Cityja s 124:111 premagali domače Utah Jazz, potem ko je Luka izpustil še drugo zaporedno tekmo zaradi poškodbe pete.

V kadru ni bilo še niti najnovejše okrepitve Kyrieja Irvinga, obenem pa sta zaradi poškodbe mišice manjkala tudi Maxi Kleber (stegenska mišica) in Davis Bertans (mečna mišica), klub pa sta že zapustila Dorian Finney-Smith in Spencer Dinwiddie, ki ju je Dallas v menjavi za Kyrieja poslal v Brooklyn.

Komentar Kako so si Dallas Mavericks z eno potezo (verjetno) uničili prihodnost

Dallas se je tako moral zanesti predvsem na svoje mlade igralce, ki pa so tokrat navdušili. Osebna rekorda sta namreč dosegla 22-letni Josh Green ter komaj 20-letni novinec Jaden Hardy, ki sta prispevala po 29 točk ter tako dokazala, da bodo Mavericks v prihodnosti nanju lahko še kako računali.

A čeprav so se Dallasovi mladeniči tokrat zelo izkazali, navijači vseeno z nestrpnostjo pričakujejo dan, ko bosta na igrišče skupaj stopila tudi Luka in Kyrie, saj si od omenjenega para veliko obetajo, nekateri celo sanjajo o naslovu. In kdaj bomo omenjeni par končno videli na igrišču?

Irving ter Markieff Morris, ki je prišel v Dallas v paketu s Kyriejem, naj bi se že danes (torek) priključila ekipi na treningu v Los Angelesu, medtem ko naj bi v dresu Mavericks debitirala že na naslednji tekmi, ko bodo Mavs v noči na četrtek gostovali pri Los Angeles Clippers.

In kakšno je stanje Luke Dončića, ki zaradi poškodbe pete ni odpotoval z ekipo na serijo petih gostovanj na zahodu ZDA in je tako že izpustil tekmi proti Warriors in Jazz? "Luka iz dneva v dan napreduje, stanje se izboljšuje, po tekmi v Utahu pa bomo ocenili, kako dalje," je še pred tekmo razkril glavni trener ekipe Jason Kidd.

Kasneje pa so iz vrst Dallasa celo potrdili, da se bo Luka končno pridružil ekipi, saj naj bi že v sredo odpotoval v Los Angeles ter se pridružil Maverickom. Številni navijači Dallasa so to že razumeli kot znak, da bodo ravno proti osovraženim rivalom Los Angeles Clippers lahko prvič spremljali svoj nov zvezdniški tandem ...

A temu ne bo tako! Kidd je namreč že potrdil, da bo Luka kljub svojemu prihodu v Los Angeles zagotovo izpustil še vsaj svojo tretjo zaporedno tekmo ter da nanj na tekmi proti Clippers še ne more računati.

V najboljšem primeru bomo tako dvojico Luka-Kyrie na parketu videli šele na prvem izmed dveh zaporednih gostovanj pri Sacramento Kings, medtem ko so nekateri mnenja, da bo Luka v celoti izpustil gostovanja po zahodu ZDA ter se prvič pojavil na parketu šele na domači tekmi v noči na prihodnji torek, ko bodo Mavs gostili Minnesoto Timberwolves.

Kakšen odziv LeBron šokiral z izjavo, zakaj se bo Irving pridružil Luki in Dallasu NBA na nogah Združitev Irvinga in Dončića dviguje ogromno prahu: "Idiotsko!" Dallas v središču Potres v ligi NBA, zgodovinski prestop, ki bo premešal karte Groza Realnost Dallasa brez Dončića je naravnost tragična

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.