Končno potrjen razlog za smrt kapetana Fiorentine

Foto: Profimedia
Kapetan Fiorentine Davide Astori je 4. marca letos zaspal ter se nikoli več prebudil.
Oglej si celoten članek

Italijanske oblasti so objavile novo, obširnejšo poročilo o nenadni smrti nogometaša Fiorentine, kapetana Davidea Astorija, katerega so soigralci našli mrtvega v hotelski sobi pred tekmo z Udineseom, marca letos.

Italija žaluje Nenadna smrt italijanskega reprezentanta

Potrjeno je, da je Astori v 32. letu starosti preminil zaradi zastoja srca, katerega je povzročila aritmična kardiomiopatija, katere se ne da predčasno odkriti zgolj v 20 odstotkih primerov, zato je preiskava še naprej odprta, dokler se dokončno ne bo potrdilo, da se Astorijeve smrti nikakor ni dalo preprečiti.

Italija v šoku Iličić: Počivaj v miru, prijatelj

Poročilo je objavila Univerza v Padovi, ki je vodilna na svetu na področju patologije in je že preučila okoli 800 primerov nenadnih smrti oseb mlajših od 35 let, od katerih je bilo okoli 100 športnikov.

Kar četrtina od teh 100 športnikov je preminila prav zaradi srčnega zastoja, ki ga povzroči kardimiopatija, ki velja za dedno bolezen, pri obolelih, ki se intenzivno ukvarjajo s športom, pa naj bi bila možnost smrti kar petkrat večja, kot pri navadnih ljudeh. Ugotovili so tudi, da je to bolezen v 20 odstotkih primerov nemogoče pravočasno diagnosticirati.

"Prepričani smo, da je aritmična kardimiopatija primarni vzrok smrti, toda zahtevali smo mnenje strokovnjaka, da bi ugotovili, če je bilo možno bolezen pravočasno diagnosticirati ter ali obstaja skupina, katero ta bolezen najpogosteje prizadene," je izjavila Katia Marino, ki preiskuje ta primer.

Davide Astori Več tisoč ljudi na žalni slovesnosti

Poleg kapetana Fiorentine sta iz istega razloga umrla nogometaša Piermario Morosini in Antonio Puerta, plavalec Mattia Dall'Aglio ter hokejist Darcy Robinson, tako da se je te bolezni že prijel nadimek "tihi morilec športnikov".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:45 23. November 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.