Šport > Nogomet
6061 ogledov

Končno potrjen razlog za smrt kapetana Fiorentine

Davide Astori
Kapetan Fiorentine Davide Astori je 4. marca letos zaspal ter se nikoli več prebudil.

Italijanske oblasti so objavile novo, obširnejšo poročilo o nenadni smrti nogometaša Fiorentine, kapetana Davidea Astorija, katerega so soigralci našli mrtvega v hotelski sobi pred tekmo z Udineseom, marca letos.

Sveča Italija žaluje Šport Nenadna smrt italijanskega reprezentanta

Potrjeno je, da je Astori v 32. letu starosti preminil zaradi zastoja srca, katerega je povzročila aritmična kardiomiopatija, katere se ne da predčasno odkriti zgolj v 20 odstotkih primerov, zato je preiskava še naprej odprta, dokler se dokončno ne bo potrdilo, da se Astorijeve smrti nikakor ni dalo preprečiti.

iličić astori fiorentina Italija v šoku Šport Iličić: Počivaj v miru, prijatelj

Poročilo je objavila Univerza v Padovi, ki je vodilna na svetu na področju patologije in je že preučila okoli 800 primerov nenadnih smrti oseb mlajših od 35 let, od katerih je bilo okoli 100 športnikov.

Kar četrtina od teh 100 športnikov je preminila prav zaradi srčnega zastoja, ki ga povzroči kardimiopatija, ki velja za dedno bolezen, pri obolelih, ki se intenzivno ukvarjajo s športom, pa naj bi bila možnost smrti kar petkrat večja, kot pri navadnih ljudeh. Ugotovili so tudi, da je to bolezen v 20 odstotkih primerov nemogoče pravočasno diagnosticirati.

"Prepričani smo, da je aritmična kardimiopatija primarni vzrok smrti, toda zahtevali smo mnenje strokovnjaka, da bi ugotovili, če je bilo možno bolezen pravočasno diagnosticirati ter ali obstaja skupina, katero ta bolezen najpogosteje prizadene," je izjavila Katia Marino, ki preiskuje ta primer.

Davide Astori pogreb Davide Astori Šport Več tisoč ljudi na žalni slovesnosti

Poleg kapetana Fiorentine sta iz istega razloga umrla nogometaša Piermario Morosini in Antonio Puerta, plavalec Mattia Dall'Aglio ter hokejist Darcy Robinson, tako da se je te bolezni že prijel nadimek "tihi morilec športnikov".

Komentarjev 1
  • aleonora 11:45 23.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite >>>>> www.WebJob33.Com

Sorodne novice