Šport > Nogomet
4349 ogledov

Šokantno razkritje o Astorijevi smrti

Davide Astori
Na dan prihajajo nove informacije o smrti 31-letnega italijanskega branilca.

Davide Astori, 31-letni italijanski reprezentant, ki je v svoji klubski karieri branil barve Milana, Rome in Fiorentine, je tragično preminil v svoji hotelski sobi v jutranjih urah 4. marca 2018.

31-letnik se je z ekipo mudil v Vidmu, kjer bi morala Fiorentina odigrati prvenstveno tekmo Serie A z Udinesejem.

Astorijeva smrta je šokirala svetovno športno javnost, saj nogometaš pred usodno nočjo ni kazal nobenih znakov bolezni. Po uradnih izsledkih obdukcije naj bi 31-letnik umrl v spanju za posledicami srčne aritmije oziroma upočasnjenega ritma srca (bradikardija). Njegovo srce je bilo vse počasneje, nato pa se je ustavilo.

Za novo razkritje okoliščin Astorijeve smrti je poskrbel italijanski časnik Corriere della Sera, ki trdi, da bi nogometaševo smrt lahko preprečili, če bi bil takrat ob njem kateri od soigralcev ali strokovnega kadra Fiorentine.

Pri svojih navedbah se opira na trditve dveh priznanih strokovnjakov, Carla Moreschija in Gaetana Thiena, ki sta na zahtevo državnega tožilca podala mnenje o razlogih za nogometaševo nenadno smrt.

Po navedbah omenjenih strokovnjakov je Astori umrl zaradi prehitrega bitja srca (tahikardija), kar pomeni, da se je pred smrtjo prebudil in ni umrl v spanju, kot je bilo sprva ugotovljeno. Po navedbah italijanskega dnevnega časopisa bi Astorijevo smrt lahko preprečili, če v sobi ne bi bil povsem sam.

davide astori | Avtor: Epa Epa

Na navedbe se je že odzval okrožni tožilec v Vidmu Antoni Di Nicolo, ki je dejal, da bodo opravili analizo novega poročila, nato pa bodo sprejeli odločitev, ali je preiskavo smiselno nadaljevati.

Astori je za Italijo odigral 14 tekem, poleg Fiorentine pa je bil član Milana, Pizzighetoneja, Cremoneseja, Cagliarija in Rome. Italijanska nogometna prvoligaša Fiorentina in Cagliari sta se odločila, da v njunih ekipah nihče nikoli ne bo več nosil Astorijeve številke 13, zato sta dresa s to številko upokojila.

Fiorentina Benevento Astori | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 4
  • Ebony_Curr 17:40 08.junij 2018.

    Google zdaj plačuje € 794 na € 982 na dan za delo na spletu od doma. Nikoli si nisem mislil, da bom to lahko naredil, vendar moj najboljši učitelj zasluži več kot € 33500 mesečno, to počne, in ona me ...prikaži več je prepričala, da poskusim. Tudi novi ljudje lahko to naredijo enostavno in 600-dnevno naa dan in lahko zaslužijo višje s časom ... Tako sem začel ........... ❥❥❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com

  • Žurnalček 14:59 08.junij 2018.

    Za eno in drugo bi se zbudil in se je ! Ne razumem pa kako si ni izmeril pulsa , saj je moral biti med 155-190udarci in tendenco neupadanja . Pri takem pulsu sigurno ni mogel zapati , ni šans, ...prikaži več, ampak je lahko padel samo v nezavest zaradi odpovedi srca ali pa možganske kapi !