Kontroverzna tekma s pričakovanim razpletom

Foto: Epa
Foto: Epa
Z dnevom zamika se je končalo 6. kolo v skupini H.
Oglej si celoten članek

Paris SG je na svojem Parku princev zanesljivo (5:1) premagal carigrajski Başakşehir in zasedel prvo mesto v skupini. Že v torek je po zmagi (3:2) nad Manchester Unitedom napredoval tudi RB Leipzig s Kevinom Kamplom.

V torek delegirana tekma v Parizu je bila prekinjena v 14. minuti po rdečem kartonu za Pierra Webója, pomočnika trenerja pri Turkih. Za incident je poskrbel četrti sodnik, ki je Weboja v komunikaciji z glavnim sodnikom v pogovoru v romunščini označil z rasističnim izrazom. Uefa je napovedala preiskavo, dogodek je imel velik odmev v športnem svetu in je sprožil številne odzive.

Konec kariere? Pogrom! To je najbolj osovražen človek v nogometu

Dan kasneje presenečenj ni bilo. Srečanje se je začelo s 14. mkinuto, Neymar je že do konca prvega polčasa zabil dvakrat, tik pred odmorom je z bele točke zadel še Kylian Mbappé. Neymar je "hat-trick" dopolnil v 50. minuti, malce kasneje je častni gol za goste dosegel Mehmet Topal. Končni izid je po dobri uri igre s svojim drugim golom postavil Mbappé.

Tvitosfera Nekdanji minister išče slovenskega Neymarja

Liga prvakov (skupina H), 6. kolo:

Paris SG - Başakşehir 5:1* (3:0)
Neymar 22., 38., 50., Mbappé 42./11m, 62.; Topal 57.

RB Leipzig - Manchester United 3:2 (2:0)
Angeliño 2., Haidara 13., Kluivert 69.; Fernandes 80./11m, Konaté 82./ag

* - nadaljevanje tekme od 14. minute po prekinitvi v torek

LESTVICA:
1. Paris SG 12
2. RB Leipzig 12
3. Manchester United 9
4. Başakşehir 3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.