Kopitarjevi Kralji odlično začeli končnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski zvezdnik je play-off odprl z zmago v gosteh.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings so v prvem krogu zahodne konference v gosteh premagali Edmonton Oilers s 4:3 ter v boju na štiri zmage povedli z 1:0. Tudi druga tekma bo v Kanadi v dvorani Rogers Place. Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce za Kralje.

Kakšna gesta Kakšen človek! Veličastna poteza Kopitarja, ki odmeva po Ameriki!

Los Angeles je podjetneje začel obračun. Kralji so povedli v 11. minuti, ko je za 1:0 zadel Trevor Moore, nekaj več kot šest minut kasneje je bil uspešen še Alex Iafallo. A je imel Edmonton pripravljeno rešitev, ter je 43 sekund pred koncem uvodne tretjine znižal na 1:2 z zadetkom Connorja McDavida, sicer najboljšega strelca rednega dela.

Začetek druge tretjine je bil v znamenju domačih. Na 2:2 je ob moštveni premoči na ledu izenačil Kailer Yamamoto. Kralji so hitro odgovorili ter znova povedli, tokrat je bil uspešen Brendan Lemieux. Edmonton pa je znova izkoristil igro z igralcem več na ledu. Leon Draisaitl je poskrbel za drugo izenačenje na tekmi ter izid poravnal na 3:3.

Kazalo je, da bosta ekipi morali odigrati podaljšek. A se ta scenarij na srečo gostujoče zasedbe ni uresničil. Nekaj več kot pet minut pred koncem je zmago Kraljem priboril Phillip Danault ter postavil končni izid 4:3.

Vratar Los Angelesa Jonathan Quick se je izkazal s 36 obrambami, domači čuvaj mreže Mike Smith je zbral 31 obramb.

Kralji so se uvrstili v končnico prvič po sezoni 2017/18, ko so jih že v prvem krogu izločili hokejisti Las Vegasa s 4:0. Prvaki lige NHL so bili doslej dvakrat, Stanleyjev pokal so osvojili v letih 2012 in 2014.

Šlo je sicer za prvo tekmo končnice med Oilers in Kings po letu 1992, ko je Edmonton po šestih tekmah v polfinalu divizije premagal Los Angeles. Edmonton je doslej petkrat osvojil Stanleyjev pokal, a nazadnje leta 1990.

Incident Srbi ogorčeni, pričakal jih je takšen zapis

V prvem krogu končnice zahodne konference je ekipa St. Louis Blues v gosteh premagala Minnesota Wild s 4:0 in povedla z 1:0 v zmagah.

V vzhodni konferenci so hokejisti Carolina Hurricanes izkoristili prednost domače dvorane ter s 5:1 ugnali Boston Bruins za prvo zmago. 

Tudi Toronto Maple Leafs so bili uspešni na domačem ledu. Javorovi listi so prvaka, Tampo Bay Lightning ugnali s 5:0 za vodstvo z 1:0 v zmagah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:16 3. Maj 2022.

    Težka, a zaslužena zmaga. EDM sploh ni vodil. Domači so igrali z Nursom in Hymanom, ki sta bila pred tekmo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.