Šport
1459 ogledov

Srbi ogorčeni, pričakal jih je takšen zapis

hokej Srbija - Ukrajina Profimedia
Gledalci so zaradi vojne v Ukrajini sovražno nastrojeni proti srbskim hokejistom.

Srbska hokejska reprezentanca trenutno nastopa na svetovnem prvenstvu divizije I, skupina B, ki ga gosti poljski Tychy. Na svojem drugem dvoboju na turnirju so se Srbi sicer pomerili z Ukrajino, v tretjem pa s Poljsko, v dvorani pa jih je pričakal neprimeren napis na manjšem  transparentu, ki je bil obešen za njihovo klopjo.

Med ukrajinsko zastavo in neuradno belorusko, ki jo uporabljajo nasprotniki diktatorja Aleksandra Lukašenka, je bilo na transparentu namreč zapisano Srbe na vrbe. Srbski mediji so zapisali, da organizatorji kljub pritožbam niso posredovali.

Na Poljskem trenutno sicer vlada precejšnje 'antisrbsko' razpoloženje, saj je Srbija ena izmed redkih držav, ki ni obsodila napada Rusije na Ukrajino. Na drugi strani velika večina Poljakov podpira boj svojih sosedov proti Rusiji.

Srbija je na prvenstvu sprva z 0:8 klonila proti Japonski, nato z 0:7 proti Ukrajini, proti Poljakom pa je izgubila z 2:10 in ji tako grozi izpad iz tretjega ranga svetovnega hokeja.

Odločitev o potniku v četrto kategorijo bo najverjetneje padla na današnjem dvoboju med Srbijo in Estonijo, slednja prav tako še ni osvojila točke. Estonce so s 3:0 premagali Poljaki, s 7:5 pa Japonci, 1. maja pa jih čaka še obračun z Ukrajinci.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.