Šport
228 ogledov

Risinje po častnem odporu nazaj v nižji rang

Kazahstan Slovenija hokej na ledu hokej.si
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je končala nastope na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina B) na Poljskem.

V zadnji tekmi so Slovenke izgubile s Kazahstanom (0:2), s čimer so končale na zadnjem mestu te skupine in bodo naslednje leto spet igrale v nižjem rangu tekmovanja.

Slovenija si je za letošnje SP priborila napredovanje v višji rang tekmovanja, v Katovicah pa so izbranke selektorja Acija Ferjaniča upale, da jim bo uspelo tudi ostati v konkurenci, ki je močnejša od tiste, kjer so nastopale v zadnjih letih.

A nazadnje se ni izšlo po željah Slovenk, ki so na SP dosegle eno zmago, v uvodu so premagale Italijo s 3:1. Sledili so porazi s Poljsko (0:4), favoritinjo za napredovanje Kitajsko (2:14) in v četrtem kolu še tesen poraz z Južno Korejo (1:2).

Za obstanek bi morale Slovenke danes dobiti vsaj točko za neodločen izid po rednem delu, ker so v popoldanski tekmi Italijanke premagale Korejke z 2:1. A po porazu po rednem delu so slovenske igralke ostale pri treh točkah, kolikor jih ima na koncu tudi Koreja, ki pa je zaradi medsebojne zmage peta.

Kazahstanke so na koncu na današnji tekmi močno prevladovale pri strelih na gol (58-18), dvakrat pa so tudi premagale vratarko Pio Dukarič, po enkrat v prvi in drugi tretjini, medtem ko se je zadnji del igre, ko so bile Slovenke najbolj enakovredne, končal brez zadetka.

SP divizije I, 5. kolo:

Kazahstan - Slovenija 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Italija - Južna Koreja 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Poljska - Kitajska 2:7 (0:6, 2:0, 0:1)

LESTVICA:
1. Kitajska 15
2. Poljska 11
3. Italija 7
4. Kazahstan 6
5. Južna Koreja 3
6. Slovenija 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice