Šport
195 ogledov

Predatorji postali plen Kopitarjevih Kraljev

Anže Kopitar Kings Predators Profimedia
V noči na sredo je bilo v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigranih enajst tekem.

Los Angeles Kings so v pretekli noči zabeležili novo prepričljivo zmago. Na domačem ledu so s 6:1 premagali neposredne tekmece za mesta v končnici Nashville Predators. Prvo ime tekme je z dvema zadetkoma in podajo bil Quinton Byfield, slovenski zvezdnik pri Kraljih Anže Kopitar je prispeval dve podaji.

Kopitar je podal pri dveh zadetkih Adriana Kempeja. Ta je v 4. minuti dosegel prvi gol na tekmi za Los Angeles. Kralji so nato v dominantni prvi tretjini dosegli še dva zadetka. V drugi so gosti zmanjšali zaostanek z zadetkom Philipa Tomasina, a Los Angeles je nato v zadnji tretjini potrdil prevlado z novimi tremi zadetki - oba Byfielda in še drugega Kempeja.

VSV Beljak SŽ Olimpija ICEHL Šport Orli na račun zmajev poleteli v sedma nebesa

Los Angeles je zdaj z 78 točkah na šestem mestu v zahodni konferenci tik za Nashvillom, ki ima isto število točk, a je dosegel dve zmagi več ob eni odigrani tekmi manj.

Med vodilnimi moštvi v ligi so v pretekli noči bili na ledu hokejisti Carolina Hurricanes, ki so na domačem ledu v Raleighu s 3:2 premagali prvake Tampa Bay Lightning za prvo zmaga na zadnjih štirih tekmah. Carolina je z 90 točkami na drugem mestu vzhoda za Florido z enakim izkupičkom točk. Na vrhu zahoda in lige so še naprej Colorado Avalanche s 95 točkami.

NHL, izidi:

New Jersey Devils - New York Rangers         7:4
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets  5:1
Washington Capitals - St. Louis Blues        2:5
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning    3:2
Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers      6:3
New York Islanders - Ottawa Senators         3:0
Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights         4:0
Dallas Stars - Edmonton Oilers               5:3
Calgary Flames - San Jose Sharks             3:4
Arizona Coyotes - Seattle Kraken             2:4
Los Angeles Kings - Nashville Predators      6:1
Komentarjev 2
  • PasjaProcesija 10:24 23.marec 2022.

    Rezultat vara. LA je bil boljši, a ne toliko. Po 1. tretjini je bilo 3:0. Za 1:0 je Kopitar v napadu ukradel pak in podal prostemu Kempeju. Za 2:0 je Kaliyev streljal odlično, a v 90% vratarji tako „čist“ strel ...prikaži več branijo. 3:0 je bilo z igralcem manj po hitrem prehodu v napad. 2. tretjina je minila v prevladi NSH, a so zadeli le enkrat. 4:1 je bilo po še enem hitrem prehodu v napad, 5:1 na prazen gol, 6:1 pa po nespretni podaji nasprotnega vratarja LA-ju. Kupari in Byfield s tekmama mladih karier.

Sorodne novice