Šport
305 ogledov

Orli na račun zmajev poleteli v sedma nebesa

VSV Beljak SŽ Olimpija Facebook
Končana je četrtfinalna serija lige ICEHL med Beljačani in Ljubljančani.

Na odločilni sedmi tekmi serije je VSV Beljak na domačem ledu premagal SŽ Olimpijo (4:1) in se z izidom 4:3 v zmagah prebil v polfinale. Poleg Beljačanov so si napredovanje zagotovile še ekipe Vienna CapitalsSalzburg in Fehérvár

Potem ko se je zdelo, da je četrtfinale za zeleno-bele skoraj izgubljen, so se vrnili, zmagali na dveh tekmah in prišli do odločilne sedme. V obračunu ekip, kjer sta v prejšnjih šestih tekmah mreži precej tresli, je danes slavila beljaška zasedba. Za Ljubljančane se je danes končala izjemna prva sezona v regionalni ligi, ko so presenetili marsikoga in v prvem delu skoraj dva meseca vztrajali povsem na vrhu, potem pa se kot šesta ekipe neposredno uvrstili v končnico in pošteno namučili drugo ekipo rednega dela.

Danes se ni začelo po načrtih ljubljanske ekipe. Beljačani so imeli v začetnih minutah in tudi potem v nadaljevanju tretjine premoč, ki so jo kronali tudi z dvema zadetkoma v zgodnjem obdobju tekme. Za 1:0 so poskrbeli v četrti, za 2:0 pa v sedmi minuti. A še preden bi bila razlika lahko previsoka, je Daniel Murphy poskrbel za znižanje in tako ohranil realne upe na uspeh na tekmi.

Nadaljevanje je bilo za slovensko ekipo boljše, vzpostavila je ravnotežje, imela nekaj priložnosti, pa tudi razpoloženega vratarja Žana Usa, ki je nekajkrat odlično posredoval in predvsem ob strelu Scotta Kosmachuka poskrbel, da je ostalo pri 2:1. A ob koncu drugega dela so domači nato le kronali prednost igralca več. Do takrat so imeli gostje le en "power-play", domači pa samo v tej tretjini tri. Prva dva so zeleno-beli preživeli, tretjega pa ne, saj je po le 14 sekundah močno streljal Rick Scoefield in povišal vodstvo.

Ta zaostanek je tako pomenil, da morajo gostje v zadnji tretjini vse moči usmeriti v napad. Domači pa so se bolj posvetili obrambi (razmerje v strelih je bilo v tem delu 12-5 za goste). A kljub temu, da so bili več pred vratarjem Tomijem Karhunenom, gostom terenske premoči ni uspelo spremeniti še v kakšen zadetek. Lepi priložnost sta imela Aleksandar Magovac in Blaž Tomaževič, pa tudi Žan Jezovšek, a Beljak je bil trden v obrambi in ni dovolil znižanja.

Tako je bila logična poteza trenerja Mitje Šivica, ki je svojega vratarja iz igre potegnil že tri minute in pol pred koncem tekme. A niti prednost 6-5 ni bila dovolj za vsaj en gol upanja, ki bi pomenil priključek. Zbrana domača obramba je odvrnila vse napade, nato pa so domači 25 sekund pred koncem plošček spravili še v nebranjena vrata in tako tudi formalno potrdili zmago in polfinale.

ICEHL, četrtfinale (7. tekmi):

VSV Beljak - SŽ Olimpija 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)  /4:3/
Vienna Capitals - KAC Celovec 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)  /4:3/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.