Šport
165 ogledov

Zmaji v gosteh napolnili mrežo Beljačanov

Žan US Profimedia
Ljubljančani po drugi zmagi v Beljaku še z možnostmi za polfinale.

Hokejisti SŽ Olimpije so v peti četrtfinalni tekmi lige ICEHL v gosteh premagali beljaško ekipo VSV z 8:6 (4:3, 2:1, 2:2). Izid v zmagah so tako znižali na 2:3.

Po porazu na prejšnji tekmi doma so se Ljubljančani znašli v težkem položaju, saj niso imeli več popravnega izpita. A vnaprej se niso predali, v še eni "divji" tekmi pa so pokazali, da so jih na Koroškem morda prehitro odpisali. Tokrat so zadržali prednost po dveh tretjinah in na koncu slavili, s tem pa odločitev prestavili vsaj še na nedeljo v domači Tivoli.

Začetek oziroma prva tretjina je bila izjemno pestra. Gostje so ubrali scenarij, ki so ga že nekajkrat v tej seriji, ter na hitro povedli, potem ko sta svoji priložnosti izkoristila Mark Čepon in Sebastien Piche. A tako hitro, kot so zeleno-beli prišli do vodstva, so ga tudi zapravili. Beljačanom je v manj kot dveh minutah uspelo izenačiti, potem pa so v 17. minuti povedli s 3:2. Vendar pa tokrat beljaški preobrat ni bil znak za preplah, ampak so zmaji naredili še svojega in najprej prek Guillauma Leclerca izenačili, Miha Zajc pa je po 20 minutah poskrbel za vodstvo.

Štirje prejeti goli v prvi tretjini so pomenili, da so pri domačih v vratih naredili menjavo, namesto Alexandra Schmidta je med vratnici zadrsal Tomi Karhunen. A vsaj kratkoročno ni pomagalo, saj so gostje nadaljevali tam, kjer so se ustavili po prvem delu. Za nov hladen tuš je poskrbel Nik Simšič, znižanje zaostanka Beljaka pa je bilo za domače spet le majhen up, saj je Zajc z drugim zadetkom na tekmi hitro spet poskrbel za +2.

Na prejšnji tekmi v Beljaku takšne prednosti gostje niso znali obdržati, tokrat pa je bilo v 43. minuti po zadetku Gregorja Koblarja na semaforju že 4:7. Še vedno pa ta prednost ni prinesla mirnega finiša tekme.

VSV je namreč v 47. minuti znižal, v 52. pa z igralcem več še šestič premagal Žana Usa. Zadnje minute so tako pomenile pravo ofenzivo proti slovenskemu vratarju, ki pa je ob pomoči obrambe nalete zdržal (na koncu tekme je imel kar 45 obramb). Zadnja minuta brez vratarja domačim prav tako ni prinesla uspeha, zato pa so gostje sekundo pred koncem zadeli prazna vrata in potrdili zmago.

Če bodo zeleno-beli v nedeljo izid v zmagah izenačili, bo o polfinalistu odločala zadnja tekma v torek, 22. marca. Beljaško zasedbo pa zmaga na naslednji tekmi že pelje v polfinale.

Komentarjev 1
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 12:50 19.marec 2022.

    Zmorete doseči dve zaporedni zmagi. Verjamem v to.