Šport
87 ogledov

Gostje tokrat uspešnejši

Blaž Tomaževič, SŽ Olimpija Profimedia
Beljačani do tretje zmage, Olimpija odslej brez popravnega izpita.

Hokejisti SŽ Olimpije so v četrti četrtfinalni tekmi lige ICEHL na domačem ledu izgubili z beljaško ekipo VSV z 2:5 (0:2, 2:1, 0:2). Beljačani vodijo s 3:1 v zmagah in za napredovanje potrebujejo le še eno.

Četrtfinalni niz so zeleno-beli začeli dobro in presenetili favorizirane tekmece, druge po rednem delu lige, v gosteh. Sledil je tesen prvi tivolski obračun, ki so ga s 4:3 dobili Korošci, na tretji pred dvema dnevoma v Beljaku pa so zmaji tudi že vodili za dva gola, pa na koncu izgubili s 5:8.

Pred četrto tekmo se je domači strateg Mitja Šivic odločil za menjavo v vratih, prvič je priložnost dobil Paavo Hölsä. V uvodnih minutah so bili domači za odtenek boljši, a brez res nevarnih akcij za vrata Alexandra Schmidta. Tekmeci na drugi strani pa so zadeli iz prve prave priložnosti, ko je številčno prednost izkoristil Scott Kosmachuk že po 16 sekundah.

Domači bi lahko izenačili v 12. minuti, a je najprej poskus Tadeja Čimžarja ubranil Schmidt, iz bližine pa nato Basiten Maia ni znal zbezati ploščka čez golovo črto. Za novo hladno prho pa je nato poskrbel še hiter beljaški protinapad za 0:2.

Ko je nato v 23. minuti po slabšem posredovanju domačega vratarja Beljak povedel že s 3:0, se je zdelo, da se domača barka potaplja. A takrat so se domači le zganili, prestavili v višjo prestavo predvsem v obrambi, v napadu pa je bil že minuto pozneje na pravem mestu branilec Mitja Robar in podajo Blaža Tomaževiča izza vrat spremenil v zadetek. Ta je dal krila zmajem, ki so v naslednjih minutah stisnili Beljačane v njihovo tretjino in bili precej nevarnejši, do znižanja za 2:3 pa prišli tudi z nekaj sreče, saj se je plošček ob podaji v napadalno tretjino odbil od enega gostujočih igralcev na palico Gregorju Koblarju, ki je bil zanesljiv.

A tega domači niso znali prenesti še v zadnjo tretjino. Začeli so sicer dobro, po prekršku nad Jako Sodjo imeli spet igralca več, zadeli pa niso. Nato pa jih je presekal četrti gol gostov, ki so se po napaki domače ekipe pred vrati dokopali do ploščka in lepe priložnosti pred Hölsäjem, kar je izkoristil Renars Krastenbergs za svoj drugi zadetek na tekmi. Zaostanka z dvema ogloma domačim ni več uspelo izničiti, ob koncu so po protinapadu gostje dosegli še peti gol in potrdili zmago.

Naslednja tekma bo v petek v Beljaku. Če bodo zmagali domači, bodo že polfinalisti, če pa bodo zeleno-beli izid v zmagah znižali, bo naslednja tekma v nedeljo v Ljubljani, morebitna sedma pa nato 22. marca spet v Beljaku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.