Šport
261 ogledov

Po drami v Tivoliju Ljubljančani uspeli izsiliti sedmo tekmo

HK SŽ Olimpija Twitter/HK SŽ Olimpija
Hokejisti SŽ Olimpije so v šesti četrtfinalni tekmi hokejske lige ICEHL po podaljšku premagali beljaško ekipo VSV s 3:2 (2:0, 0:1, 0:1; 1:0). Izid v zmagah so izenačili na 3:3, odločilna sedma tekma bo v torek v Beljaku.

Sredi tedna so bili ljubljanski hokejisti že v skorajda izgubljenem položaju; v četrtfinalu so izgubili četrto tekmo na domačem ledu in zaostajali z 1:3 v zmagah. A so se pobrali in na najboljši način pokazali, da v končnici veljajo posebna pravila. Beljačani so zapravili prednost dveh zmag, danes pa so zeleno-beli po pravi drami in podaljšku prišli do tretje zmage.

Vrnitev med žive v četrtfinalu je napovedala že petkova tekma na avstrijskem Koroškem, ko so Ljubljančani že vodili za tri gole, pa potem na koncu sicer trepetali za zmago, a jo vendarle dosegli. Danes so v uvodu spet pokazali eno boljših izvedb v končnici, ko so v prvi tretjini prevladovali in bili tudi učinkoviti.

Za prvo vodstvo na šesti tekmi je tako poskrbel Rok Kapel, potem ko sta z Žigo Pancetom poskrbela za hitro in natančno akcijo. Vratar Beljačanov Tomi Karhunen je imel v prvem delu veliko prometa pred svojim golom, na veselje navijačev na spodobno polnih tribunah pa je vodstvo domačih povišal še Tadej Čimžar.

Po prvem odmoru je tako kazalo zelo dobro, toda VSV se je že velikokrat pokazal za trdno ekipo. Tudi tokrat so gostje polčasi, a zanesljivo lovili domače, vse bolj pritiskali, vse več pa je imel dela tudi domači vratar Žan Us. Klonil je v 27. minuti, ko so Beljačani zadeli po akciji s podajo izza gola. V tej tretjini je imel Beljak tudi igralca več na ledu - to je bil sploh edini "power-play" na tekmi -, toda izid se ni spremenil.

HK SŽ Olimpija | Avtor: Twitter/HK SŽ Olimpija Twitter/HK SŽ Olimpija

Minimalna prednost je domače pred zadnjo tretjino postavila v vlogo branilcev, ki so jo na trenutke vzeli celo preveč zares. Gostje so jih namreč stisnili in jim onemogočili razviti igro, plod takšnega razmerja moči pa je bil izenačujoči zadetek pet minut pred koncem tekme. Domači so si pripravili le nekaj polpriložnosti, toda dvoboj je šel po 60 minutah prvič v tem četrtfinalnem nizu v podaljšek.

Ta pa je poskrbel za pravo športno dramo. Zeleno-beli so se prebudili in zaigrali bolje kot v zadnji tretjini, bili spet nevarnejši in imeli lepše priložnosti. Najbolj aktiven je bil Nik Simšič, ki je imel dve zreli priložnosti, po drugi v 66. minuti pa je plošček končal v prečki.

Napetost se je stopnjevala, Us je moral tudi nekajkrat dobro posredovati ob beljaških napadih, in ko so igralci morda že razmišljali o drugem podaljšku, se je v 79. minuti za strel z modre črte odločil Aljoša Crnovič. Pred golom je bil Blaž Tomaževič in spremenil smer ploščku, ki je na navdušenje domačih pristašev končal v mreži.

A četrtfinalna zgodba se tu še ni končala. Sodniki so dosodili prekršek visoke palice, potem pa šli gledat posnetek, da bi se prepričali v pravilnost dosojenega. Ogled je trajal krepko več kot pet minut, po preučitvi vseh možnih posnetkov pa je nato padla odločitev, ki je razveselila zeleno-bele in ujezila goste: visoke palice ni bilo, zadetek Tomaževiča velja in izid je 3:2.

Zadnja tekma te serije bo tako v torek v Beljaku.

 

Še vedno neznana dva polfinalista

V hokejski ligi ICEHL sta tako še vedno znana le dva polfinalista. Tudi po šestih tekmah četrtfinala namreč še nista znana zmagovalca dveh parov. Poleg Olimpije je namreč v nedeljo zmagal tudi celovški KAC in izsilil odločilno sedmo tekmo, ki bo v torek.

Branilec naslova v tem tekmovanju, ki je prav tako zaostajal z 1:3 v zmagah, je danes v šesti tekmi s 5:3 ugnal Vienno Capitals in izid prav tako izenačil na 3:3.

Odločilni tekmi v seriji na štiri zmage bosta v torek v Beljaku in na Dunaju. V polfinalu pa sta že nekaj časa Salzburg in Fehervar, ki sta Znojmo oziroma Pustertal premagala s 4:0 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.