Šport
114 ogledov

Po dveh tekmah prepričljivo do naslova

SŽ Olimpija Profimedia
Ljubljančani pričakovano brez težav do naslova prvaka.

Hokejisti SŽ Olimpije so državni prvaki za sezono 2021/22. V drugi tekmi finala so v dvorani Tivoli premagali kranjski Triglav z 10:1 (3:1, 3:0, 4:0) in se s skupnim izidom 2:0 v zmagah veselili končnega uspeha v domači konkurenci. Na prvi tekmi v Kranju so Ljubljančani zmagali s 7:0.

To je za hokejiste iz Ljubljane že 17. v samostojni Sloveniji, doslej zadnji naslov je bil iz sezone 2018/19. Vse preostale naslove v obdobju samostojnosti od leta 1991 imajo jeseniški hokejisti (13). Igralci Sija Acronija Jesenic, lanski prvaki, so v tej sezoni izpadli v polfinalu proti SŽ Olimpiji. V sezoni 2019/20 zaradi koronske krize tekmovanja niso dokončali.

Že po nastopih v rednem delu in razvrstitvi ekip v DP je bilo jasno, da v tej sezoni ne bo tradicionalnega ljubljansko-jeseniškega obračuna v velikem finalu. Tekmeca sta se, ker je ljubljanska zasedba v rednem delu DP večinoma igrala s pomlajeno ekipo in tako zasedla le četrto mesto, pomerila že v polfinalu. Tak razplet pa je ponudil redko priložnost enemu od preostalih klubov v Sloveniji, da pride do velikega finala. Izkoristili so jo Kranjčani, ki so v polfinalu v edini tekmi premagali Slavijo Junior.

Na poti do polfinala DP so sicer v četrtfinalu igralci Triglava premagali MK Bled, Založani pa Celjane. SŽ Olimpija je v četrtfinalu premagala mlado jeseniško ekipo v dveh tekmah, medtem ko so starejši Jeseničani četrtfinale dobili brez boja proti Mariborčanom.

Že prva finalna tekma v Kranju v soboto je pokazala, da so ljubljanski hokejisti papirnati status močnega favorita znali spremeniti tudi v premoč na ledu in zadetke. Kranjčani kljub borbeni predstavi niso imeli pravih možnosti, da bi ostali blizu, po solidni uvodni tretjini so jim tekmeci v naslednji nasuli štiri gole in že takrat odločili zmagovalca.

Tokratni dvoboj je bil tako bolj ali manj le formalnost. Zeleno-beli so zadnjič v sezoni, v kateri so blesteli v rednem delu lige ICEHL in se po hudem boju z Beljakom poslovili v četrtfinalu, nastopili pred domačimi navijači.

V uvodni tretjini so gostje zdržali sedem minut, preden je Kristian Šenk, ki je imel vseskozi veliko dela, prvič klonil. Že v naslednji minuti so domači vodstvo povišali, igri pretežno pred kranjskimi vrati pa so s tretjim zadetkom kronali še v 12. minuti. A potem so do sape prišli tudi gostje, se najprej ubranili dveh številčnih prednosti domačih, nato pa v 20. minuti, ko so imeli sami igralca več, dosegli prvi gol v finalu in si prislužili tudi aplavz domačih privržencev.

Tudi nadaljevanje je potekalo po enakem receptu. Domači so pritiskali in na hitro dosegli še dva gola, Kranjčani pa so se trudili po najboljših močeh in nekajkrat je moral po protinapadih posredovati tudi Žan Us. A veliko večino časa so bili hokejisti v obrambni tretjini gostov in vrati Šenka, Ljubljančani pa so v tem delu igre dosegli tri gole.

Zadnja tretjina je bila povzetek dogajanja na celotni tekmi. Domači so še naprej pridno polnili mrežo Triglava, dosegli dva gola v razmaku le 16 sekund, pri desetem zadetku pa se je med podajalce vpisal še vratar Us. Domači navijači, ki so kljub neenakovredni predstavi glasno spodbujali svoje igralce in znali nagraditi tudi goste za srčne poteze, pa so na koncu lahko zaploskali novim prvakom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice